Rugsėjo 30 d. pareigūnai suėmė 34 metų AIVD darbuotoją, įtariamą valstybės paslapčių išdavimu. Pateikus įtarimus neteisėtu informacijos skleidimu, buvo sulaikyti ir dar trys asmenys, tačiau praėjusią savaitę jie paleisti dėl įrodymų trūkumo.

Prokuratūros atstovas žiniasklaidai teigė, kad AIVD vertėju raštu ir žodžiu dirbęs pagrindinis įtariamasis, kuriam šiuo metu skirtas kardomasis kalinimas, įtariamas dirbęs Utrechte veikiančios grupuotės informatoriumi. Grupuotė įtariama sprogmenų laikymu, kuriuos galbūt ketino panaudoti išpuoliui.

Be to, vyras, kurį olandų dienraštis "Volkskrant" vadina marokiečiu ir teigia, kad jis yra vardu Othmanas Ben A., įtariamas perduodavęs informaciją Amsterdame įsikūrusiai musulmonų kovotojų grupuotei, siejamai su lapkričio 2 dieną įvykdyta režisieriaus Theo van Gogho žmogžudyste.

Musulmonus islamą kritikuojančiu savo filmu papiktinusio T.van Gogho nužudymas sukėlė pavienius smurto proveržius, kurių metu buvo padeginėjamos mečetės, bažnyčios ir religinės mokyklos.