Nuolat moralinę ir materialinę žalą patiriantis J. Jonaitis planuoja gauti iki 150 tūkst. litų kompensaciją bei prašys uždrausti ateityje rašyti jo vardą ir pavardę visuose dokumentų pildymo pavyzdžiuose.

„Sužinoję mano vardą ir pavardę, verslo partneriai nenori patikėti, kad į juos kreipiuosi rimtai. Pirmiausiai jie pagalvoja, jog kažkas nori iškrėsti jiems pokštą arba tuoj iš už kampo pasirodys VRS filmavimo kameros. Draugai taip pat juokiasi, kad štai Jonaitis pigiai perka, Jonaitis ima paskolą, Jonaitis parduoda ir t.t. Jaučiuosi taip, tarsi būčiau nepilnavertis. Kiekvienąkart, kai pats pildau įvairius dokumentus, sulaukiu priekaištų, kad turiu įrašyti savo tikrąjį vardą, o ne nurašyti nuo pavyzdinio blanko“, - sakė J. Jonaitis.

Pasak jo, visų šių rūpesčių nekiltų, jeigu įvairių bendrovių bei institucijų bukletuose, reklamose, dokumentuose jo vardas ir pavardė nebūtų nuolat naudojama kaip pavyzdys.

Neapsikentęs, pagalbos J. Jonaitis kreipėsi konsultacijų į vieną žinomą advokatų kontorą ir skolų išieškojimo specialistus, kurie nuo šiol atstovaus jo interesus.