L. da Vinci, labiausiai žinomas dėl Mona Lisos paveikslo, taip pat garsėja tuo, jog daugeliu savo idėjų gerokai pranoko laiką - jis buvo nupiešęs sraigtasparnį, povandeninį laivą ir parašiutą.

Dabar mokslininkai sudėliojo šio Renesanso menininko piešinių fragmentus į vieną eskizą, pagal kurį Florencijos mados namai „Gherardini“ sukūrė tikrą rankų darbo veršelio odos rankinę, pavadinimu „Pretiosa“ („Vertingoji“).

Šį eskizą tarp dešimčių tūkstančių dailininko piešinių pirmą kartą 1978 metais buvo aptikęs L. da Vinci tyrinėtojas Carlo Pedrettis, bet vėliau jis dingo.

Meno istorikas ir Leonardo da Vinci idealų muziejaus gimtajame dailininko mieste Vinčyje direktorius Alessandro Vessozis atkūrė šį piešinį su savo kolega, meno eksperte Agnese Sabato.

„Leonardo buvo sukūręs kelis mados aksesuarus, bet ši rankinė yra gerokai unikali, - sakė A. Vessozis. – Joje labai harmoniškai suderintas grožis ir funkcionalumas“.

"Pretiosa“ yra modernios technikos ir estetikos išraiška. Tuo pačiu metu ji įkūnija provokuojančią idėją, sumanytą kartu su Leonardo Da Vinci idealų muziejumi“, - teigė jis.

Rafinuota rankų darbo veršiuko odos rankinė, kurią sukūrė Carla Braccialini, buvo pristatyta Florencijoje praėjusią savaitę per „Pitti W“ madų šou.

Manoma, kad minimas L. da Vinci eskizas buvo nupieštas 1497 metais, baigiantis XV a., kai menininkas tapė „Paskutinės vakarienės“ drobes.

„Tai labai elegantiška rankinė. Ji taip pat labai funkcionali. Tiesą sakant, ji įkūnija geriausią florentinų odadirbystės tradiciją“, - pažymėjo Lorenzo Braccialinis, „Gherardini“ kontroliuojančios kompanijos „Braccialini“ rinkodaros vadovas.

Tokių rankinių buvo pagaminti tik 99 vienetai. „Gherardini“ parduotuvėse jų bus galima įsigyti nuo kovo pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)