"Valstybės saugumo departamentas patikrino minėtą informaciją ir patvirtina, kad, norėdamas aptarti Rudaminos miestelio bendruomenei iškilusias problemas, su Rūta Cimakauskiene kalbėjosi įgaliojimus turintis departamento pareigūnas", - BNS pranešė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas.

Sausio 5 dieną Lietuvos radijo laidoje "Forumas" Lazdijų rajono Rudaminos miestelio bendruomenės pirmininkė R.Cimakauskienė minėjo, kad gyventojams pradėjus aktyviai domėtis elektros tilto tarp Lietuvos ir Lenkijos tiesimo aplinkybėmis, jai paskambino žmogus ir prisistatė esąs iš Valstybės saugumo departamento.

Jis sakęs, kad nori susitikti ir pakalbėti bendruomenei aktualiu klausimu, tačiau nedetalizavo apie ką, teigiama VSD pranešime.

"Kai prisistato iš tokios organizacijos, žmogus išsigandęs pamiršta, kas toks jis ir buvo. Vien tik pasakymas "saugumas" daugeliu atveju, kiek mes girdime iš televizijos, tai nėra smagus tas darinys galvoje", - laidoje kalbėjo R.Cimakauskienė.

"Pasakė, kad tai nėra labai svarbu, bet norėtų pasikalbėti, nepasakė, kokiu klausimu", - sakė ji.

Laidos vedėjas Virginijus Savukynas ir laidoje dalyvavęs parlamentaras Vytautas Bogušis tokius veiksmus įvertino kaip netinkamus ir paragino imtis priemonių išsiaiškinti, kas skambino R.Cimakauskienei.

R.Cimakauskienė laidoje kalbėjo, kad projekto vykdytojai neatsižvelgė į bendruomenės siūlymus keisti trasos maršrutą, nes dabar numatoma, kad elektros jungtis eis greta gyvenamų teritorijų.

Lietuva elektros tiltus su Lenkija ir Švedija laiko strateginės reikšmės projektais. Pastatytas tiltas turėtų sujungti Alytų ir Elką Lenkijoje. Planuojama, kad elektros jungtis puse galios pradės veikti 2015 metais, o visą 1 tūkst. megavatų pajėgumą pasieks 2018-aisiais.