Taip galima numesti iki 60 kg!

Norint sulieknėti, pakanka būti nuosekliems, tikina Jekaterina Mirimanova. Ji pati gali būti gyvas savo teiginio pavyzdys - sistemos autorei pavyko numesti 60 kilogramų, iš čia ir kilo dietos pavadinimas. Siekiantiems sulieknėti, reikia prisiminti kelias pagrindines taisykles.

Pirmoji taisyklė

„Teisingas nusiteikimas“

Nesistenkite pradėti nuo rytdienos, darykite tai tiesiog šiandien. Nekaltinkite savęs dėl to, kad priaugote svorio, nesistenkite jo mesti dėl kažkokio įvykio ar žmogaus. Lieknėkite dėl savęs, mylimiausio žmogaus. Tai patikimiausia motyvacija. Ir svarbiausia, prisiminkite: „norintis žmogus randa tūkstantį galimybių, nenorintis - tūkstantį priežasčių.“

Antroji taisyklė

„Palaipsniui pertvarkykite savo mitybos įpročius ir žingsnis po žingsnio judėkite link savo naujo gyvenimo“.

Sveikas maistas racioną papildo palaipsniui. Teks mokytis valgyti adekvačiomis porcijomis - padėti kuo toliau dideles lėkštes. O tuo pačiu ir rasti savo mėgstamam „kenksmingam“ produktui artimą skoninėmis savybėmis pakaitalą.

Trečioji taisyklė

„Žiūrėkite į laikrodį“

Iki dvyliktos valandos dienos valgyti galima viską, ko tik norisi, išskyrus pienišką šokoladą.

Per pietus prasideda kai kurie apribojimai: teks atsisakyti keptų aliejuje produktų (ant grotelių - galima). Iki antros valandos dienos galima patiekalą pagardinti šaukšteliu grietinės ar majonezo.

Negalima valgyti mėsos/žuvies su bulvėmis ir makaronais. Užtat kaip garnyrą galima naudoti ryžius, grikius ir daržoves. Jei verdate mėsos sultinį, pasistenkite nedėti bulvių arba paruoškite sriubą su daržovėmis. Desertui galima valgyti obuolius, citrusinius vaisius, slyvas, kivius, arbūzą, juodąsias slyvas, ananasą.

Vakarienė (ne vėliau šeštos vakaro): apribojimai derinant produktus tampa dar griežtesni. Negalima praleisti paskutinio valgymo. Galima valgyti arba mėsą, arba grikius/ryžius su daržovėmis arba be jų, varškės ir pieno produktus, su vaisiais (tais pačiais, kur per pietus) arba daržovėmis (išskyrus bulves, žirnius, kukurūzus, grybus, moliūgus, baklažanus, avokadus, ankštinius).

Mitybos sistema

Pusryčiai būtini siekiant aktyvuoti medžiagų apykaitos procesus organizme. Jie nebūtinai turi būti sotūs. Galima apsiriboti pora džiūvėsėlių su sūriu ir kava/arbata/sultimis.

Arbata, kava, alkoholis leidžiami. Tačiau vietoj įprasto cukraus naudokite fruktozę arba rudąjį cukrų. Palaipsniui mažinkite cukraus suvartojimą: jei įpratote dėti du šaukštus, dėkite pusantro, paskui vieną, paskui pusę. Iš alkoholio pirmenybę teikite sausam vynui, geriau raudonajam.

Pienišką šokoladą pakeiskite karčiuoju. Pasistenkite didinti kakavos procentą.

Naudokite daugiau ryžių ir grikių kaip garnyrą. Palaipsniui imkite juos keisti laukiniais arba rudaisiais ryžiais. Nepamirškite šaldytų daržovių.

Balta duona - tik pirmoje dienos pusėje. Antroje pusėje - tik ruginiai džiūvėsėliai arba, blogiausiu atveju, ruginė duona.

Bulvės ir makaronai leidžiami. Tačiau kuo anksčiau, tuo geriau, optimalu - pusryčiams, arba be mėsos, jei valgote pietums. Vakarieniaujant teks apsieiti be jų.

Vakarienė turi būti ne vėliau šeštos vakaro. Kuo anksčiau, tuo efektyviau. Tačiau be fanatizmo. Prie šio punkto teks judėti palaipsniui ankstinant valgio laiką.

Nereikia gerti daugiau vandens nei jums norisi. Gerkite tiek, kiek norisi, o ne tiek, kiek reikia. Tas pats tinka kalbant apie druską.

Kuo lengvesnis bus paskutinis patiekalas, tuo geriau. Ryžiai, daržovės, jogurtas - idealus variantas.

Po dvyliktos dienos atsisakome keptų produktų. Leidžiama virti, troškinti, kepti ant grotelių.

Kam tinka ši sistema: tiems, kurie neserga perfekcionizmu, siekdami gauti geriausią rezultatą iš karto.

Kam ji netinka: tiems, kurie trokšta tikslių nurodymų „vienas obuolys ir šimtas gramų varškės“. Be to, jei esate tikri, kad vakarienė vis tiek bus jūsų pagrindinis dienos maistas, geriau nė nepradėti.

Pliusai: autorės tinklalapyje galima pabendrauti su besilaikančiais sistemos. Išleista knyga su sistemos aprašymu, taip pat rinkinys „Receptai sistemai minus 60“, leidžiantis nesukti galvos dėl meniu.