„Nuo 2007 metų tapau naujų žmogumi. Noriu tai pažymėti pasikeisdamas pavardę. Ją pasirinkau iš pagarbos Amerikos indėnams. Jiems rūpi gamta. Jiems tomahaukas yra universalus įrankis, galintis būti ir taikos pypke“, – aiškino jis.

Vyriškis, kuriam pavyko pasikeisti vardą (nepatvirtintais žiniasklaidos duomenimis, dabar jis vadinasi Tigeriu (angl. tiger – tigras), kreipėsi prašydamas pakeisti jo pavardę į Tomahauką, tačiau vietos pareigūnai jam atsakė, kad griežtos taisyklės to padaryti neleidžia, praneša naujienų agentūra AFP.

Dėl to studentas kreipėsi į Austrijos aukščiausiąjį teismą, kuris praėjusį mėnesį jo skundą atmetė, nuspręsdamas, kad žodis „tomahaukas“ apibūdina „negyvą daiktą ir, kaip ieškovas pripažįsta, nėra jo šalyje aptinkama pavardė“.

Vyras, kuris taip pat įpareigotas padengti 610 eurų siekiančias teismo išlaidas, tvirtino, kad tokius daiktus apibūdina daugybė austriškų pavardžių, pavyzdžiui, „Tisch“ (stalas), „Stuhl“ (kėdė) ir „Zange“ (replės). Anot jo, Britanijoje jam pasikeisti pavardę būtų leista.