Alytiškiai nusikalto rugsėjo 24-ąją truputį po vidurnakčio. S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje aerozoliniais dažais išterliojo Lietuvos šaulių sąjungos Alytaus šaulių namų pastato išorines sienas. Lietuvos šaulių sąjungai buvo padaryta 300 litų žala (atlyginta). Chuliganams patiko ir šalia esantis Valstybės saugumo departamento (VSD) Alytaus teritorinio padalinio administracinis pastatas. Jį išpiešė R. Žitkauskas. Šiai valstybės įstaigai buvo padaryta 3621 lito žala.

Kaltinamieji buvo girti, elgėsi chuliganiškai, savo nupieštų simbolių negalėjo paaiškinti. Tik R. Žitkauskas savo veiksmus pateisino. Paaiškino, kad domisi gatvės kultūra (jo mobiliojo ryšio telefone sukaupta grafičių fotografijų galerija).

Kaltinamieji veikė piktavališkai, įžūliai. Moralės požiūriu, sienų gadinimas nepriimtinas ir šokiruojantis. Įžvelgti ir kaltinamųjų vandališkų veiksmų požymiai - sužalotas svetimas turtas, subjaurota žmones supanti aplinka.

Teismas S. Liškevičiui apribojo laisvę šešiems mėnesiams, R.Žitkauskui - devyniems. S. Liškevičius privalės užsiregistruoti ir pradėti dirbti, R. Žitkauskas įpareigotas per bausmės laiką atlyginti žalą.