Pirmas faktas: moters smegenys 11-12 procentų lengvesnės už vyrų.

Vis dėlto tai nėra argumentas ginčijantis, kas geriau susivokia – moterys ar vyrai. Vidutinis vyras bendrai yra stambesnis už vidutinę moterį, o didesnei raumenų masei valdyti reikia daugiau neuronų. Būtent todėl vyrų smegenys ir yra didesnės.

Antras faktas: už gebėjimą skaičiuoti atsakinga smegenų dalis moterų smegenyse irgi mažesnė.

Tai paaiškina faktą, kodėl mergaitėms dažniausiai prasčiau sekasi susidoroti su standartinėmis matematikos užduotimis.

Trečias faktas: moterų smegenys visiškai kitaip reaguoja į stresines situacijas.

Kilus stresui vyrų reakciją galima apibūdinti taip: mušk ir bėk. Moterų gi reakcija dažniausiai būna tokia: suteik pagalbą ir tapk draugu. Toks elgesys užprogramuotas prigimtiniuose moters instinktuose, iš kurių svarbiausi – rūpinimasis palikuoniais ir artimų ryšių genties viduje palaikymas.

Ketvirtas faktas: moterys lengviau valdo liežuvį.

Kalba eina ne apie oralinius malonumus, o apie dvi galvos smegenų sritis, kurios atsakingos už kalbėjimą – moterų smegenyse jos yra didesnės. Dėl to dailiosios lyties atstovėms lengviau atlikti lingvistines užduotis ir paprasčiau išreikšti mintis žodžiais. Net ir problemas jos linkusios spręsti kalbėdamos.

Penktas faktas: per orgazmą moterys nejaučia jokių emocijų.

Olandijos mokslininkai tvirtina, kad per orgazmą moterys „išsijungia“, nes tuo metu už baimę, nerimą ir kitas emocijas atsakingi smegenų centrai yra visiškai neaktyvūs. Tokia būsena labai primena transą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)