Bėgant laikui, jeigu viršininkas ir toliau nepaliaujamai spinduliuos neigiamą energiją, darbo atmosferai bus pakenkta negrįžtamai. O stresas taps nuolatiniu jūsų palydovu.

Bendravimas su psichologinių problemų turinčiu ar sunkų laikotarpį išgyvenančiu viršininku – tikras iššūkis, reikalaujantis didžiulės kantrybės ir supratimo. Būtent pakantumo, ieškant šios problemos sprendimo, reikia daugiausiai. Kiekvienas viršininkas – unikali asmenybė, todėl, prieš pradedant ieškoti problemos sprendimo, derėtų pabandyti suvokti tokio viršininko elgesio priežastis.

Objektyviai įvertinkite situaciją darbe ir problemas, kurių jums kyla bendraujant su viršininku. Ant popierius užrašykite atvejus, kai viršininko elgesys su jumis jums buvo nepriimtinas. Fiksuokite viską, kas, jūsų nuomone, kenkia darbo našumui ir gerai atmosferai.

Sudarykite tokių incidentų ir žodinių susirėmimų su viršininku sąrašą, į jį įtraukite konkrečias jums nepatinkančio elgesio detales, citatas ir viršininko veiksmus. Fiksuokite kiekvieno tokio nemalonaus incidento datą ir tikslų laiką.

Pasikalbėkite su viršininku ir išsakykite, kaip jaučiatės dėl netinkamo jo elgesio su jumis, savo argumentus galėsite pagrįsti įrašais apie netinkamą jo elgesį. Dalykiškai paprašykite liautis.

Ekspertai pataria su viršininku bendrauti elektroniniais laiškais – tuomet jūs galėsite turėti realų viršininko žodžių įrodymą, kuriuo galėsite pasinaudoti konkrečiais atvejais (jeigu viršininkas nesiliaus jūsų terorizavęs ar pradės grasinti).

Jeigu situacija nesikeis į gerąją pusę, nedvejokite ir kreipkitės į savo darbovietės žmogiškųjų išteklių departamentą ir pateikite oficialų skundą (jeigu nepavyks konflikto su viršininku išspręsti akis į akį).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją