Kaip pranešė Rusijos transporto ministerijos Valstybinio koordinacinio gelbėjimo centro vadovas Jevgenijus Travinas, Novorosijsko jūrų gelbėjimo centras praėjus 10 minučių po lėktuvo Tu-154 katastrofos išsiuntinėjo radijo telegramas visiems nelaimės rajone buvusiems laivams, prašydamas nedelsiant plaukti į įvykio vietą.

Rusijos tarnybos neatmeta galimybės, jog iš Tel Avivo į Novosibirską skridusio kompanijos "Sibir" lėktuvo katastrofą galėjo sukelti teroro aktas.

Remdamasis Novorosijsko jūrų gelbėjimo centro informacija, J.Travinas pranešė, kad informaciją apie Tu-154 įvykusį sprogimą patvirtino ir netoliese buvusio Ukrainos lėktuvo įgula.

Informuoti šaltiniai Maskvoje ir Tel Avive patikslino, kad sudužusiame lėktuve buvo ne 78, o 77 žmonės, iš jų 57 Izraelio piliečiai.

Tačiau šie duomenys dar galutinai oficialiai nepatvirtinti.

Rusijos prezidento informacijos valdyba, remdamasi oficialiais aviacijos dispečerių tarnybos duomenimis, taip pat pranešė, kad Tu-154 reisas maršrutu Tel Avivas - Novosibirskas buvo tiesioginis, be sustojimų, paneigdama ankstesnę informaciją, jog lėktuvas pakeliui buvo sustojęs papildyti degalų Bulgarijoje.