Šie kartais itin saldūs rinkimai ir buvo priežastis, kodėl DELFI ir žurnalas „Valstybė“ nusprendė organizuoti savo rinkimus. Tiesa, ir tarp mūsų kandidatų yra aukštas pareigas einančių politikų, tačiau mes juos į Metų žmogaus dešimtuką įtraukėme ne todėl, kad jie užima aukštus postus, o todėl, kad jie vykdo permainas.

Šie politikai tikrai nebus įvertinti vienareikšmiškai, nes jų sprendimai it mikrochirurgo peilis keičia Lietuvos veidą. Todėl pasistengsime pateikti priežastis, kodėl kiekvienas kandidatas vertas Metų žmogaus titulo.

Į kandidatų sąrašą įtraukiant kitų profesijų žmones – mokslininkus, sportininkus, menininkus, verslininkus, – buvo vadovautasi ne kandidatų populiarumu, o atliekamų darbų reikšmingumu.

Nuoširdžiai tikime, kad, stengdamiesi atkreipti dėmesį į tuos žmones, kurie dirba svarbius darbus, ir nekreipdami dėmesio į tai, kad už tai jie gali būti ne giriami, o, atvirkščiai, puolami, drąsiname ir kitus potencialius lyderius elgtis taip, kaip teisinga, o ne taip, kaip tuo metu patogu ar net madinga.

Dėl to ir šiemet kviečiame visus DELFI skaitytojus išrinkti daugiausiai dėl Lietuvos progreso, vystymosi 2011 m. padariusį žmogų, kuriam atiteks, Jūsų skaitytojai, priskirtas Metų žmogaus titulas.

Balsuoti kviečiame iki gruodžio 15 d. vakaro. Iš vieno IP galite balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų. Metų žmogaus titulą pelniusį asmenį stengsimės pakviesti į DELFI interneto konferenciją, kad kiekvienas iš Jūsų turėtų galimybę su Metų žmogumi pabendrauti gyvai. Interviu su Metų žmogumi papuoš ir kitą žurnalo „Valstybė“ numerį.

Praėjusiais metais daugiausia DELFI skaitytojų simpatijų sulaukė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra – būtent jis įkūnijo tas gerąsias emocijas, kurias šalies sirgaliams padovanojo aistros krepšinio aikštelėje 2010 m. ir bronzos medaliai Pasaulio vyrų krepšinio čempionate.