"Mes šiuo metu skaičiuojame, kiek kainuotų "vaikų pinigų" gavėjų amžiaus padidinimas. Lėšos yra nemažos, o norėtųsi padidinti ne vieneriais, o nors keletu metų. Mes sieksime ir tikimės, kad kitąmet šias išmokas gautų bent vieneriais metais vyresni vaikai, nei gauna šiemet", - sakė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sekretorė Violeta Murauskaitė.

Liepą įsigaliojusios įstatymo pataisos numato, kad šeimoms, auginančioms vieną arba du vaikus nuo 3 iki 7 metų, už kiekvieną vaiką mokama 50 litų (0,4 MGL) išmoka kas mėnesį. Šeimoms, auginančioms tris ir daugiau vaikų, tokia pati išmoka mokama už kiekvieną vaiką nuo 3 iki 18 metų ir vyresniems, besimokantiems bendrojo lavinimo, profesinės, aukštesniosios ar aukštosios mokyklų dieniniuose skyriuose, bet ne ilgiau, iki jam sukanka 24 metai.

"Vaiko pinigus" šiemet pradėjo gauti apie 160 tūkstančių vaikų nuo 3 iki 7 metų.

Tokia išmoka iš valstybės biudžeto buvo priimta, siekiant skatinti šeimas auginti ir išlaikyti vaikus, kas mėnesį už kiekvieną vaiką mokant išmoką iš valstybės biudžeto, nepriklausomai nuo vaiko tėvų pajamų.

Vyriausybė yra įsipareigojusi kiekvienam vaikui iki pilnametystės mokamą 50 litų išmoką įvesti laipsniškai, atsižvelgus į valstybės finansines galimybes, bet ne vėliau kaip iki 2009 metų sausio 1 dienos.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją