Pusmetį kitoje koalicijoje dirbę liberalcentristai buvo atsakingi už bendrovę "Kauno energija", o socialdemokratams buvo patikėti "Kauno vandenys". Dabar konservatoriams siūloma perimti atsakomybę už savivaldybės bendrovę "Kauno švara". Anksčiau šią bendrovę kontroliavo visuomeninis judėjimas "Vieningas Kaunas".

Neoficialiais duomenimis, partija „Tvarka ir teisingumas“ iš Darbo partijos atstovų norėtų perimti bendroves "Autrolis" ir "Kauno autobusai", tačiau troleibusų bendrovė domina ir konservatorius. Pasak mero Andriaus Kupčinsko, konservatoriai pageidauja didesnių permainų dalijantis įtakos sferomis, nes miesto taryboje turi daugiausia narių - 12.

Neoficialiomis žiniomis, bene didžiausią apetitą demonstruoja socialdemokratai, nors jų frakcija gerokai praretėjo dėl vidinių nesutarimų. Jie siūlo, kad partija, kuriai patikėta rūpintis savivaldybės kontroliuojama įmone, jos valdyboje turėtų tris atstovus, o kitos partijos deleguotų po vieną žmogų.

Kalbama, kad nepavykus nuversti „Kauno vandenų“ direktoriaus Viliaus Buroko, socialdemokratai jau purtosi šios bendrovės ir norėtų turėti daugiau savo atstovų net penkiose kitose savivaldybei pavaldžiose įmonėse. „Kauno dienos“ žiniomis, koalicijos partneriai nelinkę pataikauti visiems socialdemokratų norams.

„Aptarėme tik strategines įmones. Dėl smulkiųjų įmonių dar net nekalbėta“, – tikino socialdemokratų deleguotas vicemeras Kęstutis Kriščiūnas. Anot jo, susitarimai anksčiau ar vėliau bus pasiekti ir kol kas koalicijoje nėra jokios įtampos, nors kai kurių frakcijų pageidavimai ir sutampa.

Iki šiol bendrovę „Kauno gatvių apšvietimas“ kuravę jaunalietuviai kol kas didesnių užmojų koalicijoje neišreiškė, tačiau į gatvių apšvietimo reikalus ranką tiesia socialdemokratai.

Kitą savaitę miesto taryba turės nuspręsti, kokias veiklos sritis kuriam vicemerui patikėti. „Tarp dviejų vicemerų vyksta sporto rungtynės. Jie nesutaria, kurioje sporto šakoje kuris rungsis“, – šyptelėjo A.Kupčinskas. Jis užsiminė, kad didžiausio dalybos vyksta tarp naujoko „Tvarkos ir teisingumo“ atstovo Vytauto Vasilenko, ypač proteguojančio regbio reiklaus, ir jaunalietuvio Stanislovo Buškevičiaus.

„Kauno dienos“ žiniomis, prie įmonių dalybų koalicija turėtų grįžti antradienį.