Smogė į veidą

Nukentėjęs 26 metų Kretingos rajono policijos komisariato Eismo priežiūros poskyrio patrulis Darius Serapinas savo pareiškime policijai parašė, kad trečiadienį 0.50 val. jam būnant prie „Klaipėdos“ viešbučio priėjo nepažįstamas vyras ir sumušė. Pareigūnas buvo neuniformuotas, jis teigė automobilyje laukęs merginos. Policijos komisariate V.Lekevičiui buvo nustatytas lengvas girtumas.

Kretingiškio teigimu, užpuolikas jam du kartus kumščiu smogė į veidą ir taikėsi įspirti. Įtariamąjį nuramino tik jo draugas. Klaipėdos ligoninėje D.Serapinui diagnozuoti galvos sumušimai, jis išleistas gydytis į namus.

Persekiojo draugą

Vakar V.Lekevičius „Klaipėdai“ papasakojo savo įvykio versiją. Trečiadienį po vidurnakčio jis su draugais gurkšnojo alų, kai paskambino pažįstamas stomatologas. Draugas neseniai nusipirko automobilį, o tą vakarą pastebėjo iš paskos sekiojantį pilką „BMW“. Pirma jam šovusi į galvą mintis, jog jo mašiną seka nusikaltėliai. Stomatologas ir V.Lekevičius susitiko prie viešbučio „Klaipėda“, netoliese sustojo tas pats pilkasis „BMW“. Draugas treneriui jį parodė. V.Lekevičius pasakojo norėjęs tiesiai šviesiai paklausti, ko tas žmogus nori iš jo draugo.

„Priėjau, jis atsistojo ir šoko ant manęs, - pasakojo V.Lekevičius. - Viso labo atstūmiau jį nuo savęs. Vėliau aiškinomės policijoje. Patikėkite, jis toli gražu nepanašus į policininką: skustagalvis, vilkėjo šortais. Jeigu mano draugas neapsiriko, tai keistai atrodo tas važinėjimas iš paskos naujam automobiliui. Manau, pareigūnai išsiaiškins, kaip ten iš tiesų buvo.“

Baudžia, kai kaltas

V.Lekevičius sakė nemanęs, kad bus pradėtas tyrimas. Paskaitęs, ką kretingiškis parašė pareiškime policijai, treneris sakė buvęs labai nustebintas akivaizdaus melo.

„Nemoku būti abejingas, kai vyksta kokia neteisybė, todėl visada nelaukdamas stoju ginti skriaudžiamo žmogaus, - komentavo savo poelgį V.Lekevičius. - Ne kartą mano pavardė būdavo minima, kai bandydavau apginti teisybę, tačiau po tyrimo visi triukšmai baigdavosi. Manau, kad ir dabar taip bus. Kai buvau tikrai kaltas, tada mane teisė, bet tai jau praeitis. Trečiadienio įvykis - visai kas kita, tikiu, kad išsiaiškinsime tikrąją tiesą“.

Gina teisybę

Klaipėdos vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Dainius Smatavičius patarė neskubinti įvykių ir neskubėti su išvadomis. Jis sakė, kad 2-ojo policijos komisariato pareigūnai ištirs vyrų konfliktą, tačiau panašu, kad nesigilins, ar kretingiškis sekė stomatologo automobilį.

D.Smatavičius, kaip ir daugelis klaipėdiečių, puikiai pažįsta V.Lekevičių. „Jo yra padidintas teisingumo jausmas, o dar karštas būdas, - dalinosi samprotavimais pareigūnas. - Sudėję abi šias savybes į vieną, gauname V.Lekevičių. Todėl jis ir patenka į visokias situacijas. Tačiau tai nereiškia, kad jam netaikomas įstatymas. Teisingumas turi būti visiems vienodas.“

Pagarsėjo smūgiais

1994-aisiais futbolo varžybų metu stovėjęs vartuose V.Lekevičius puolė mušti priešininkų komandos gerbėjus, kurie jį įžeidinėjo.

Po dvejų metų V.Lekevičius buvo nuteistas už tarnybinių įgaliojimų viršijimą bei smurtą. Tada teismo sprendimu jis buvo įkalintas trejiems metams.

2000-aisiais Vilniuje per varžybas tarp „Atlanto“ ir „Žalgirio“ V.Lekevičius sumušė varžybų teisėją. Jam buvo skirta drausminė nuobauda.

2001 metų naktį, po pusvalandžio nuo naujųjų sutikimo, neblaivus V.Lekevičius sumušė jį už kelių eismo taisyklių pažeidimą persekiojusius saugos tarnybos apsaugininką bei policininką.

Tais pačiais metais vienas „Atlanto“ žaidėjas pasiskundė, kad treneris V.Lekevičius jį sumušė.

2003 metų rudenį per futbolo varžybas V.Lekevičius kakta smogė Panevėžio „Ekrano“ komandos treneriui.