Policijos vadas Galibas el Džazaris paragino M. el Sadro kovotojų kontroliuojamo senamiesčio rajono gyventojus palikti savo namus. M. el Sadras pirmadienį atsisakė atitraukti iš Nedžefo savo pajėgas.

Nedžefo sveikatos tarnyba antradienį paskelbė, kad per mūšius išvakarėse žuvo šeši civiliai ir 14 buvo sužeista. Apie aukas kovotojų pusėje nepranešama.

JAV kariškių duomenimis, per pirmąsias keturias praėjusį ketvirtadienį prasidėjusių kovų dienas nukauta 360 M. el Sadro smogikų. Apie naujus mūšius antradienį pranešta ir iš Bagdado šiitų rajono Sadro. Sveikatos ministerijos Bagdade duomenimis, per susirėmimus Sadre pirmadienį bei naktį į antradienį žuvo 12 irakiečių ir 127 buvo sužeisti.

Tuo tarpu pranešama, kad padidinta parengtis paskelbta britų daliniams Pietų Irako Basros didmiestyje. Gynybos ministerija Londone naktį į antradienį patvirtino, kad čia per mūšius su M. el Sadro šalininkais žuvo britų karys ir dar penki buvo sužeisti. BBC duomenimis, antrojo pagal dydį miesto gatvėmis traukia ginkluoti šiitai.

Ministerijos duomenimis, britų daliniai mėgina atkurti ramybę ir išvengti smurto prasiveržimo. Šiuo metu padėtis yra "įtempta, bet rami".

Britų kontroliuojamuose Irako pietuose po karo pabaigos ilgai nevyko susirėmimai tarp irakiečių ir okupantų.