Prekybinis Gibraltaro laivas sekmadienį išgelbėjo 75 migrantus afrikiečius, kurie maždaug už 75 mylių nuo Sicilijos pakrantės beveik be vandens ir maisto dreifavo 14 metrų ilgio laivelyje.

Migrantai tvirtina, kad prieš devynias dienas, kai jie išplaukė iš Libijos, jų buvo apie šimtas, bet ketvirtis pakeliui mirė, o likusiems teko išmesti jų palaikus į jūrą, informavo policija.

Dar vienas žmogus mirė tikriausiai nuo hipotermijos, greitosios medicinos pagalbos sraigtasparniui gabenant jį į Maltą. Dešimtys iš išgelbėtųjų sekmadienį dėl stipraus peršalimo ir dehidratacijos buvo paguldyti į ligonines.

Išgelbėti migrantai teigia esantys Sudano, Liberijos, Dramblio Kaulo Kranto ir Siera Leonės piliečiai. Už nelegalią kelionę į Italiją jie sumokėję po 800-1,8 tūkst. JAV dolerių.

Nelegalūs migrantai mažais laiveliais dažnai bando iš Šiaurės Afrikos per Viduržemio jūrą atvykti į Italiją, tikėdamiesi čia rasti geresnį gyvenimą. Pastaraisiais metais dešimtys žmonių žuvo, jų perpildytoms valtims apsivertus arba paskendus.

Tai, savo ruožtu, paskatino Italijos politikos ir visuomenę reikalauti, kad prie migrantų maršrutų aktyviau patruliuotų Pakrančių apsaugos laivai. Neatslūgstantis migrantų srautas taip pat pakurstė susirūpinimą dėl Italijos jūros sienų pralaidumo ir užsienio islamo ekstremistų keliamo pavojaus.