Katalikų Bažnyčios vadovas į Ispaniją atvyks ketvirtadienį su beveik keturias dienas truksiančiu vizitu ir dalyvaus Madride vykstančių Pasaulinių jaunimo dienų renginiuose. Tuo tarpu pontifiko viešnagei nepritariančių visuomeninių judėjimų nariai planuoja trečiadienio vakarą Ispanijos sostinėje surengti protesto eitynes.

Kaip nurodė vienas policijos pareigūnas, antradienį Madride suimtas įtariamasis yra organinės chemijos studentas iš Meksikos, dalyvaujantis švietimo mainų programoje. Pareigūnas neatskleidė šio studento vardo ir amžiaus.

Pareigūnai nurodė paėmę nešiojamąjį kompiuterį, išorinę atmintinę ir dvi užrašų knygeles, kuriose esama pastabų apie chemines medžiagas, nesusijusias su šio studento klausomais kursais.

Policijos pranešime nurodoma, jog įtariamasis planavo prieš popiežiaus vizito priešininkus panaudoti "troškinančias dujas" ir kitokias chemines medžiagas.

Taip pat pranešama, kad šis asmuo studijavo Ispanijos aukščiausioje valstybinėje tyrimo institucijoje - Nacionalinėje tyrimų taryboje.

Organizuojant Pasaulines jaunimo dienas Ispanija išleido 50,5 mln. eurų (174,4 mln. litų), neskaitant saugumo priemonių kaštų, o ši kaina išprovokavo protestus šalyje, priverstoje smarkiai susiveržti diržus dėl pašlijusios ekonomikos.