Iš pirmos starto pozicijos pusfinalyje startavęs R. Baciuška po pirmo posūkio nukrito į trečią vietą, o lyderio poziciją užėmė K. Vaškelis.

Bet užteko poros ratų, kad pirmą vietą vėl susigrąžintų Rokas, o į antrą pakiltų J. Jonušis.

Ne mažiau aštri kova virė ir dėl kitų vietų. Ketvirtas tvirtai laikėsi Aurimas Blažulionis, o Gustas Grinbergas, aplenkęs Domą Raudonį, šoktelėjo į penktą. Septintas lenktynes baigė Kasparas Mičiūnas, aštuntas – Nojus Nenortas, o devintas – Tomas Vaitekūnas. Labiausiai nepasisekė Markui Bukinui. Įpusėjus distancijai, po menkos klaidelės, jis išslydo iš trasos ir į lenktynes jau nesugebėjo sugrįžti.

Finalo startas irgi žadėjo nemenką intrigą. Į priekį iš karto išsiveržė R. Baciuška, o dėl likusių vietų įsiplieskė tikras "karas". Dėl antros ir trečios vietų varžėsi J. Jonušis ir K. Vaškelis. Visą važiavimą trukusioje kovoje pergalę šventė Justas, bet ir Kasparas nebuvo nusivylęs. Gražus važiavimas teikia pasitenkinimą bet kuriam lenktynininkui ir žiūrovui.

Aukščiausią savo vietą sezone iškovojo net dviem pozicijomis aukščiau pakilęs Domas Raudonis, finale aplenkęs A. Blažulionį ir G. Grinbergą. Iš paskutinės starto vietos lenktynes pradėjęs M. Bukinas finišavo septintas, aštuntas buvo K. Mičiūnas. N. Nenortas ir T. Vaitekūnas užbaigė dešimtuką.

Po keturių BMW „Formulės Mini“ etapų vienvaldžiu lyderiu lieka R. Baciuška, surinkęs 180 taškų ir gerokai atitrūkęs nuo persekiotojų. Į antrą vietą iš ketvirtos pakilo J. Jonušis (120 taškų), tik tašku nuo jo atsilieka G. Grinbergas.

Penktas BMW „Formulės Mini“ etapas įvyks rugpjūčio 25-27 dienomis Kandavoje (Latvija).

BMW „Formulės Mini“ IV etapo finalo rezultatai:

1. Rokas Baciuška - 12 ratų
2. Justas Jonušis atsiliko + 4,664 sek.
3. Kasparas Vaškelis + 4,840
4. Domas Raudonis + 5,126
5. Aurimas Blažulionis + 6,238
6. Gustas Grinbergas + 6,301
7. Markas Bukinas + 6,484
8. Kasparas Mičiūnas + 9,933
9. Nojus Nenortas + 29,937
10. Tomas Vaitekūnas + 38,573

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją