„Mes galime be problemų lankytis Klaipėdos koncertų salės renginiuose. Į Dramos teatrą įvažiuoti galima, tačiau reikia automobiliu atvykti iki pat teatro durų. O čia važiuojančias mašinas stabdo policijos pareigūnai – Teatro aikštėje eismas draudžiamas. O kaip vežimėliu nuvažiuoti iki įėjimo akmeniniu grindiniu?” – klausė neįgaliesiems talkinančio uostamiesčio judėjimo „Jaunieji žurnalistai” atstovas Petras Žiaugra.

Didžiausia problema pakliūti į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybą K.Donelaičio gatvėje. Aukštais laiptais sunkiai lipa ir dar patys vaikštantys žmonės.

Sunku įvažiuoti ir į Klaipėdos centre įsikūrusias valstybines įstaigas. Vienintelė išimtis – savivaldybė, kur veikia neįgaliesiems įrengtas liftas.

Neįgaliesiems sunku patekti ir prie jūros. Centriniais takais pasiekti gelbėjimo stotis įmanoma, o toliau smėliu nebepavažiuosi – tenka jūros vaizdais grožėtis iš tolo.

Patys neįgalieji be kitų pagalbos gali lankytis tik didžiuosiuose prekybos centruose. Patekti į maršrutinį autobusą stotelėse neįgalieji net nebando: tarp šaligatvio ir autobuso durų – per didelis tarpas.

Vakar po miestą neįgaliojo vežimėliu sukinėjęsis V.Grubliauskas braukė nuo kaktos prakaitą. Jis patyrė, kad būti neįgaliuoju Klaipėdoje – tikras iššūkis, ir pažadėjo padėti likimo nuskriaustiesiems.