4-5 porcijos reikės:

• Įvairių salotų lapų
• 2 agurkų
• 2 oranžinių saldžiųjų paprikų
• 400 gramų lašišos filė
• Vienos citrinos
• Druskos
• Maltų juodų pipirų
• 3 valgomųjų šaukštų sojos padažo
• Vieno gabalėlio gabalinio cukraus
• 1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus

Gaminimas:

1. Sojų padažą sumaišykite su cukrumi – maišykite tol, kol cukrus visiškai ištirps.

2. Lašišos filė gerai nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visus kaulus, tuomet iš visų pusių žuvį gerai ištepkite sojų padažu su jame ištirpusiu cukrumi. Taip paskanintą lašišą uždenkite ir palikite 10-20 minučių.

3. Citriną nuplaukite po karšto vandens srove, nusausinkite, nuskuskite citrinos žievelę plonomis juostelėmis. Tuomet iš vaisiaus išspauskite sultis. Agurkus gerai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Oranžines saldžiąsias paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, o likusią daržovės dalį kaip ir agurkus supjaustykite kubeliais. Salotų lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite – juos suplėšykite stambiais gabalais. Visas daržoves sudėkite į salotų indą ir sumaišykite.

4. Keptuvėje įkaitinkite truputėlį augalinio aliejaus – jame apkepkite lašišą (po penkias minutes iš kiekvienos pusės). Iškepusią žuvį supjaustykite vidutinio storio juostelėmis ir padėkite ant paruoštų salotų. Salotas pagal skonį paskaninkite druska ir pipirais, apšlakstykite išspaustos citrinos sultimis.

Skanaus !

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją