Kūdikių pratinimas prie įprasto puodelio gali užimti daug laiko ir pareikalauti kantrybės, nes mažyliai nuolat apsipila ir prilaisto. Tačiau taip vienu šūviu nušausite du zuikius - nereikės pratinti prie puodelio su snapeliu, o vėliau - prie įprasto puodelio.

Visgi kai kurie vaikai labiau laikosi įsikibę buteliuko nei kiti; gerbkite vaiko individualumą ir atsižvelkite į jo poreikius.

Sėdėkite šalia vaiko, kad matytumėte, kiek skysčio yra puodelyje, ir pakreipkite puodelį reikiamu kampu, kad mažylis galėtų gurkšnoti. Stenkitės prisitaikyti prie vaiko tempo, duokite jam puodelį kiekvieno valgymo metu (kai tik įmanoma) ir nedarykite spaudimo.

Vienas būdų padrąsinti vaiką mokytis - duoti jam puodelį, kai jis nuogas, vasarą. Vaikui bus patogiau, jei puodelis turės dvi rankenėles. Būna ir specialių puodelių su nuožulnesniu krašteliu - jų nereikia taip smarkiai pakreipti, todėl vaikas greičiau išmoks iš jo gerti. Jei norite išvengti dėmių ant kėdės, vežimėlio, baldų ar automobilio apmušalų, nupirkite kūdikiui specialų puodelį, iš kurio neišsipila skystis.

Tiesa, stomatologai vis dažniau teigia, kad gėrimas iš tokių puodelių gali kenkti vaikų dantims, nes jie nuolat sąveikauja su saldžiais ir rūgščiais skysčiais, kurie gali sukelti dantų ėduonį. Skiestos vaisių sultys irgi kenkia dantims, todėl verčiau girdykite vaiką paprastu vandeniu ir pienu, o kad jis gautų vitaminų, vietoj sulčių pasiūlykite vaisių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją