Rastamanas sugebėjo teisme įrodyti, kad jis turi teisę ateiti į darbą nesiskutęs.

Rastafarių religijos atstovas Bobbis T. Braunas dirbo automobilių taisykloje „Jiffy Lube“. Kompanijos, besispecializuojančios alyvos automobilių varikliams keitime, atstovai manė, kad nesiskutęs darbuotojas su ilgais plaukais – netinkamas darbui su klientais. Būtent todėl Bobbis dirbo pagalbiniu darbininku. Apsikirpti ir nusiskusti jis kategoriškai nesutiko – rastafarizmas tai griežtai draudžia.

Tuomet B. Braunas padavė automobilių taisyklą į teismą, tvirtindamas, kad tapo religinės diskriminacijos auka. Vis dėlto žemesnės instancijos teismas manė, kad kompanija turi teisę reglamentuoti darbuotojų, dirbančių su klientais, išorę.

Vyras kreipėsi į aukštesnes instancijas. Aukščiausias apeliacinis Masačiusetso valstijos teismas nurodė įsakymą, pagal kurį kompanijos turi suteikti galimybę savo darbuotojams laikytis religinių ritualų, praneša „The Boston Globe“.

Už "striptizą" - 6,1 mln. dolerių

Restorano darbuotoja Luiz Ogborn tapo nusikaltėlių auka. Į restoraną paskambino kažkoks žmogus, prisistatęs policininku, ir apkaltino ją vagyste iš kliento. Po to vadybininkai privertė Luiz nusirengti ir ją kruopščiai apieškojo.

Patyrusi moralinę traumą, darbuotoja padavė darbdavį į teismą už tai, kad jis neįspėjo savo pavaldinių dėl galimo telefoninio „ramybės drumstėjo“, kuris jau spėjo apskambinti kitus užkandinių tinklus.

Iš pradžių Ogborn ieškinio suma siekė 200 mln dolerių. Tačiau galiausiai jai pavyko iš „McDonalds“ prisiteisti "tik" 6,1 mln.

Į teismą - dėl blakių

Darbuotoja padavė į teismą įmonę dėl to, kad biure ją sukandžiojo blakės.

37 metų Džein Klark padavė ieškinį pastato, kuriame buvo jos biuras, vadovui. Ją tiek sukandžiojo blakės, kad moteris negalėjo dirbti. Jai nuolat teko gydytis nuo potrauminio sindromo. Kaip tvirtina Klark, ji atliko nedidelį tyrimą ir išsiaiškino, kad blakių į biurą užnešė buvęs „Fox News“ darbuotojas.

Ieškovė kompanijoje dirba palydovinio ryšio skyriaus koordinatore. Byla apie blakes darbe svarstoma pirmą sykį, pažymi Americaru.com.

Bus daugiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją