50 g sviesto,
100 g kreminio sūrio (pavyzdžiui, “Philadelphia”),
1 šaukštas skysto medaus,
25 g cukraus,
100 g smulkiai pjaustytų graikinių riešutų,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
6 lakštai filo tešlos,
cukraus pudra.

Gaminimo būdas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Riebalais patepkite didelę kepimo skardą. Išlydykite sviestą ir leiskite jam truputį ataušti. Dideliame dubenyje išplakite kreminį sūrį, medų ir cukrų. Įmaišykite graikinius riešutus ir citrinos žievelę.

2. Vieną filo tešlos lakštą patepkite lydytu sviestu ir supjaustykite į 3 dalis. Kitus lakštus uždenkite drėgnu rankšluosčiu. Ant kiekvienos juostelės kampo dėkite po šaukštelį įdaro ir sulankstykite norima forma.

3. Išdėliokite pyragėlius ant kepimo skardos ir patepkite lydytu sviestu. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10-15 min. Leiskite atvėsti, pabarstykite cukraus pudra ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją