E.Lementauskas apskundė I.Degutienę Seimo Etikos ir procedūrų komisijai (EPK). Jis prašo įvertinti, ar parlamento vadovės elgesys "viešai skleidžiant melagingą informaciją bei galimai formuojant išankstinį Seimo laikinosios komisijos sprendimą, neprieštarauja valstybės politikų elgesio teisingumo, sąžiningumo ir nešališkumo principams".

Anot parlamentaro, praėjusią savaitę kalbėdama per Žinių radijo laidą "Pozicija" I.Degutienė sakė netiesą, kad E.Lementauskas pašalintas iš partijos, o jo teisinis imunitetas "praktiškai sustabdytas".

"Kiekvienas Seimo narys turi teisę, jeigu jam kas nors nepatinka arba kokio nors politiko pasisakymai, kreiptis į Etikos komisiją - jis tą ir padarė. Tikrai nemanau, kad E.Lementauskas įsižeidė dėl kažkokių netikslumų, kai aš pasakiau, kad jis pašalintas iš partijos", - po savaitės toje pačioje Žinių radijo laidoje kalbėjo I.Degutienė.

Ji pabrėžė, kad E.Lementauskas iš tiesų nėra partijos "Tvarka ir teisingumas" narys.

"Tą sakė ne kartą ir buvusios jo partijos bičiuliai, kad jis nėra partijos narys. Pasirodo, jis sustabdęs narystę partijoje. Aš nesu "Tvarkos ir teisingumo" partijos narė, iš tikrųjų (nežinau - BNS) tų tikslumų, pašalintas ar ne, ar pats pasitraukė, bet iš esmės jis nėra tos partijos narys", - kalbėjo I.Degutienė.

"Atėjęs pagal partijos sąrašą, - čia ir yra esmė - jis nėra "Tvarkos ir teisingumo" frakcijoje, iš karto nueina į Mišrią Seimo narių grupę. Čia ir buvo mano pagrindinis dalykas, kaip anksčiau sakiau, ir dabar galiu pakartoti - tikrai tokią situaciją vertinu neigiamai, ir su tokiais rimtais įtarimais žmogus ramiai ateina į Seimą pagal sąrašą, dėl to tokie dalykai daro žalą politikų reputacijai, kenkia Lietuvos politinei sistemai, ir tik skatina rinkėjų nusivylimą", - trečiadienį teigė parlamento vadovė.

Buvęs sostinės vicemeras E.Lementauskas kaltinamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui konservatoriui Vidui Urbonavičiui siūlęs beveik 500 tūkst. litų už tai, kad šis nepalaikytų interpeliacijos tuometiniam merui Juozui Imbrasui ir pačiam E.Lementauskui bei balsuotų už tuometinei koalicijai naudingus sprendimus. E.Lementauskas savo kaltę neigia.

Teismo procesas trunka nuo 2008 metų ir artėja prie pabaigos.