„Fiat“ įsigijo 20 proc. „Chrysler“ akcijų 2009 metais, kai JAV automobilių gamintojai valstybė suteikė paramą ir išgelbėjo ją nuo bankroto. Mainais į akcijas „Fiat“ įsipareigojo JAV rinkai tiekti ekonomiškus automobilius ir variklius. Dar apie 55 proc. akcijų atiteko JAV profsąjungai UAW, o likusius vertybinius popierius tarpusavyje pasidalijo pagrindinės „Chrysler“ kreditorės – JAV ir Kanados vyriausybės. Vėliau „Fiat“ padidino turimą „Chrysler“ akcijų dalį iki 30 proc. po to, kai automobilių gamintoja įvykdė antrąjį JAV valdžios reikalavimą, t.y. yra padidinti automobilių pardavimus ir pelną už JAV ribų.

„Šis žingsnis yra istorinis tiek „Fiat“, tiek „Chrysler“. „Fiat“ kartu su „Chrysler“ sukurs stipresnę automobilių grupę su dideliu produktų pasirinkimu, kurie bus visose pasaulio rinkose ir galės konkuruoti su geriausiais“, - sakė „Fiat“ valdybos pirmininkas Džonas Elkanas (John Elkann).

Tam, kad ateityje savo turimą JAV grupės dalį padidintų dar 5 procentais, koncernas „Fiat“ turi pradėti realizuoti 90 proc. „Chrysler“ produkcijos per savo įgaliotuosius atstovus Europoje.

Trečiadienį „Chrysler“ paskelbė, kad per pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės automobilių pardavimai JAV išaugo 23 proc.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją