Kaip BNS pasakojo Šiaulių miesto VPK atstovė Gaila Smagriūnienė, Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus vyresnysis inspektorius Tomas Vitkus abu nusikaltimus išaiškino ne darbo metu.

Užpraėjusį pirmadienį kriminalistas, eidamas namo, Dvaro gatvėje pastebėjo vyrą, kuris iš grožio salono "Lux" išėjo nešinas televizoriumi. T.Vitkus sumojo įtartiną vyriškį sulaikyti. Paaiškėjo, kad pareigūnui įkliuvo anksčiau devynis kartus už vagystes teistas 41-erių Laimonas N.

Pasak atstovės, vagis buvo sulaikytas greičiau, nei grožio salono darbuotojos pastebėjo vagystę.

Pirmadienį T.Vitkui įkliuvo dar vienas vagis. Šįsyk pareigūnas buvo užėjęs apsipirkti į Lyros gatvėje esančią parduotuvę "Pigiau grybo". Čia jis pamatė pro kasas besibraunantį vyrą, kuris parodė pardavėjai tuščią rankinę ir pasakė nieko neėmęs.

Tačiau T.Vitkus pastebėjo, kaip vyrui iš kišenės iškrito šokolado plytelė. Pareigūnas vyriškį atpažino. Pasirodo, kad 32-ejų Aidas D. policijai buvo įkliuvęs mėnesio pradžioje, kai iš vieno prekybos centro aikštelės pavogė automobilį "Audi 100". Tada jis dviem paroms buvo uždarytas į areštinę, vėliau paleistas.

Abiejų minėtų vagysčių aplinkybes tiria Šiaulių policija.

Kaip BNS sakė Šiaulių miesto VPK vadovas Vidas Maigys, vagis po darbo sulaikęs vyresnysis inspektorius T.Vitkus artimiausiu metu bus paskatintas.