Brazilijos aviacijos pareigūnai iš Rio de Žaneiro patvirtino, kad amerikiečio balionas "Solo Spirit" nusileido 8 val. 30 min. vietos (13 val. 30 min. Lietuvos) laiku Bažė, Rio Grande do Sulio valstijoje Pietų Brazilijoje, netoli pasienio su Urugvajumi.

"Balionas nusileido į lauką ir subliuško", - sakė misijos vadovas Timas Cole'as iš Vašingtono universiteto Sent Lujyje, Misurio valstijoje.

Sprendimas nutraukti kelionę buvo priimtas tryliktą skrydžio dieną, S.Fossettui įveikus apie 20 417 kilometrų, dėl besitvenkiančių virš Atlanto vandenyno audrų, per kurias skristi būtų buvę labai pavojinga, pranešė kontrolės centro vyriausiasis meteorologas Bobas Rice'as.

Anksti penktadienį iš 8,23 tūkst. metrų aukščio nusileidęs į 5,5 tūkst. metrų aukštį S.Fossettas visą laiką stengėsi išvengti audrų ir vienu metu buvo priverstas pakilti į 9 145 metrų aukštį, kad išvengtų itin stiprios audros.

S.Fossettas jau pagerino vieno žmogaus ilgiausio skrydžio oro balionu rekordą, kurį 2000 metų kovą pasiekė Kevinas Uliassi, tačiau jam nepavyko viršyti skrydžio oro balionu nuotolio rekordo, kuris buvo pasiektas 1999-ųjų kovą, kai dviejų vyrų pilotuojamas balionas apskrido pasaulį.