A.Zuoko teigimu, šalia numatomo naujojo savivaldybės pastato iškils dar vienas investuotojų daugiaaukštis pastatas, netrukus bus baigtas modernus "Hanner" pastatas, prasidės Šarūno Marčiulionio pramogų centro statyba.

"Patogesnis bus ir gyventojų aptarnavimas - į naująjį pastatą persikels visi savivaldybės administracijos padaliniai, dabar įsikūrę skirtingose sostinės vietose", - sakė A.Zuokas.

Tikimasi, kad į dešiniąją Neries pusę persikels ir kitos valstybinės institucijos - A.Zuokas jau kreipėsi į Vilniaus apskritį ir Vidaus reikalų ministeriją, kviesdamas dalyvauti bendrame investiciniame projekte ir įsikurti naujajame administraciniame pastate.

Naująjį savivaldybės pastatą tikimasi pastatyti per dvejus metus, pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

Būsimojo pastato sklype esančius namus Vilniaus savivaldybė išpirko dar liepos mėnesį, o praėjusios savaitės pabaigoje paskelbė investuotojų atranką konkurencinėms deryboms dėl pastatų komplekso dešiniajame Neries krante, Ukmergės ir Lvovo gatvių sankirtoje, projektavimo ir statybos.

Numatoma, kad pastatų kompleksas dešiniajame Neries krante bus dviejų korpusų. Bendras patalpų plotas komplekse galės siekti iki 35 tūkst. kvadratinių metrų.

UAB "Vilniaus kapitalinė statyba" finansuos apie 14,5 tūkst. kvadratinių metrų bendrojo ploto patalpų, į kurias kelsis Vilniaus miesto savivaldybės administracija, statybą.

Patalpos pastatų komplekse, kurių neužims Vilniaus savivaldybės administracija ar kitos valstybės institucijos, galės priklausyti investuotojui ir būti naudojamos komercinei veiklai.