Būdamas neblaivus 36 metų H.Stefanovičius vėlų vasario 2 d. vakarą Vilniuje, Užupio g., per buitinį konfliktą mirtinai sumušė visiškai aklą 62 metų Zenoną Radevičių.

Ekspertai nustatė, kad nužudytajam 15 kartų buvo smogta į galvą, 4 kartus į krūtinę, 2 kartus į kaklą ir kitas kūno vietas. Invalidą nuo smūgių apsaugoti mėginęs vilnietis Genadijus Pesliakas pats buvo sumuštas. H.Stefanovičius jam smogė į veidą ir krūtinę.

Be nužudymo, H.Stefanovičių teismas pripažino kaltu dar ir dėl apysunkio G.Pesliako kūno sužalojimo. Z.Radevičius ir dailide dirbęs H.Stefanovičius gyveno bute pas G.Pesliaką.

Vasario 2 d., prieš išeidamas į darbą, H.Stefanovičius šeimininko paklausė, ar vakare gali atsivesti bendradarbį. G.Pesliakas neprieštaravo. Vakare vyrų kompanija gėrė degtinę, vyną, užkandžiavo. Kai Z.Radevičius ėmė H.Stefanovičiui priekaištauti, kodėl jam nedavęs valgyti, šis supyko, ištempė iš lovos joje gulėjusį akląjį, sumušė, paskui išvilko į namo kiemą. Kai atvyko policijos pareigūnai, kieme gulėjęs Z.Radevičius jau buvo miręs.