Turistų antplūdis

Prieš šventes miestas atgyja: gatvėse įvairiomis kalbomis šurmuliuoja turistai, juos linksmina vietos dainininkai ir šokėjai, viešbučiai ir restoranai perpildyti. "Latvian tours" agentūros vykdomoji direktorė Gundega Zeltina LŽ informavo, jog per šventę Rygoje tikimasi sulaukti apie milijoną svečių iš užsienio. G.Zeltina juokauja: "Neįsivaizduoju, kur tie visi turistai tilps?"

"Latvian tours" vadovė LŽ pasakojo, jog turistų antplūdžiai Latvijoje reti. Bene pagrindinė priežastis - per mažai reklamos. "Jei reklama būtų organizuojama kaip visame pasaulyje, visi norintieji mūsų mieste netilptų", - kalbėjo "Latvian tours" vykdomoji direktorė.

Anot G.Zeltinos, artėjantis miesto gimtadienis - pirmiausia didžiulė šventė patiems miestelėnams, bet šventinės nuotaikos jau sklando po visą Latviją: koncertai festivaliai organizuojami ir Jūrmaloje, ir kituose miestuose. "iventės niekada nepraeina be pėdsakų - žmonių atmintyje ir širdyse lieka įspūdžiai", pasakoja "Latvian tours" atstovė.

Šventės organizatoriai sakosi suprantą, jog ši šventė reprezentuos Rygą ir Latviją visoje Europoje. G.Zeltina įsitikinusi, jog emocingi pasakojimai apie šventės metu patirtus įspūdžius ir yra geriausia reklama miestui.

Sovietinis "breikas"

Rygos gatvėse šiuo metu justi artėjančios šventės pulsas. Gatvėje koncertuoja geriausi atlikėjai smalsūs turistai negaili katučių ir liaudies dainas dainuojantiems profesionaliems chorams, ir "breiką" šokantiems paaugliams. Juo labiau kad rygiečių "breikas" labai skiriasi nuo vakarietiško: treninguoti vaikinai jį šoka pagal sovietinius maršus.

Viskas turistams

"Latvian tours" vykdomoji direktorė LŽ pasakojo, jog didžiausia konkurencija Rygoje vyksta tarp įvairiausių maitinimo įstaigų. Daugybė kavinių, restoranų, užeigėlių yra įsikūrę šalia vienas kito. Dažnam turistui būna sunku išsirinkti, kur papietauti. Gausus pasirinkimas tiesiog susuka galvą.

Latvijoje bene daugiausia turistų apsilanko iš Lietuvos. Dar daugiau latvių aplanko Lietuvą. Deja, pagal statistiką latviai dažniau lankosi ne mūsų kurortuose ar sostinėje, bet Gariūnų turguje.