Pasak H.Kissingerio, Rusijos integravimąsi į NATO politines struktūras neturi priklausyti nuo saugumo problemų, o turi būti šalies politinės ir ekonominės raidos pripažinimas.

"Šiuo požiūriu, bet kuri šalis, atitinkanti nustatytus reikalavimus, gali būti paskelbta priimtina,taip pat ir Rusija, praėjus keleriems metams po Baltijos šalių priėmimo, jeigu jos vidaus politinė raida ir toliau bus pažangi", - sakoma straipsnyje.

Neigiamą požiūrį į Rusijos dalyvavimą karinėse NATO struktūrose H.Kissingeris motyvuoja tuo, kad jam prasidėjus nebeliks garantijų prieš Rusijos įsiveržimą, kurios labiausiai pageidautinos šalims, anksčiau įėjusioms į SSRS strateginės įtakos zoną, nes Aljansas negarantuoja į jį įeinančioms valstybėms apsaugos nuo kitų jo narių užpuolimo.

"Aljansas gina specifinę teritoriją: kai tik prie jo prisijungs Rusija, NATO taps arba įprasta kolektyvinio saugumo sistema arba Šiaurės Atlanto valstybių sąjunga prieš Kiniją - šis žingsnis gali turėti toli siekiančių padarinių", - rašo H.Kissingeris.