"Kadangi ponas Castro sulaukė amžiaus, kai diktatoriai privalo išeiti į pensiją, tikimės, kad jis netrukus atsistatydins", - sakė JAV Valstybės departamento atstovas spaudai Philipas Reekeris.

Komentaras sukėlė garsų į kasdieninę trumpą Departamento spaudos konferenciją atėjusių žurnalistų juoką, o atstovas spaudai tęsdamas paragino F.Castro priimti su metais ateinančią išmintį.

"Dažnai kalbama apie išmintį, kuri ateina su metais ir patirtimi, - sakė Ph.Reekeris. - Tikrai tikėtumėmės, kad Kubos žmonių labui Castro įgijo pakankamai patirties, kad pagalvotų apie žingsnius, leisiančius jo liaudžiai džiaugtis savo laisve ir žmogaus teisėmis valdant tokiam režimui, kuris gerbia tarptautinius žmogaus teisių standartus".

F.Castro, kuris nuo to laiko, kai prieš 42 metus atėjo į valdžią, buvo galvos skausmas 10-čiai vienas po kito dirbusių JAV prezidentų, per savo gimtadienį lankėsi Venesueloje.

Havanoje jo gimtadienis pažymėtas didžiulėmis laikraščių antraštėmis ir specialiomis laidomis - tai nemažas kontrastas ankstesniems metams, kai minėjimai būdavo labai kuklūs.