"Prezidentas ir Kongresas man iškėlė uždavinį peržiūrėti mūsų branduolinę programą, ir aš tai padarysiu, - pabrėžė Pentagono vadovas. - Mes svarstome dabartinę padėtį, žiūrime, kaip ji atitinka Amerikos poreikius. Prezidentas primygtinai pabrėžė, kad būtina vadovautis paties mažiausio lygio (kovinių galvučių ir kovinių užtaisų) principu".

"Visiems visiškai akivaizdu, kad JAV nereikalingi tūkstančiai tūkstančių kovinių galvučių", - sakė D.Rumsfeldas. Pasak ministro, "per artimiausią mėnesį ar du" jis jau galės pateikti atitinkamas rekomendacijas prezidentui George'ui W.Bushui.

D.Rumsfeldas pažymėjo, kad į JAV biudžeto 2003 finansiniams metams projektą, kurio gynybinę dalį dabar rengia Pentagonas, jau bus įtraukti atitinkami straipsniai, numatantys mažinti branduolinę ginkluotę. 2003 metų karinis biudžetas Kongresui bus pateiktas 2002 metų sausį.

D.Rumsfeldas paneigė nuomonę, kad Rusijos ir Amerikos konsultacijose dėl priešraketinės gynybos (PG) Vašingtonas nepateikė tikslių skaičių dėl PG ir strateginės puolamosios ginkluotės. Pasak Pentagono vadovo, Rusijos kariniams ekspertams, kurie praėjusią savaitę lankėsi Vašingtone, "perduota daugiau nei išsami informacija", kuri, pasak D.Rumsfeldo, "pagal apimtį prilygsta Maskvos telefonų knygai".

Ministras taip pat paragino didinti Rusijos ir JAV pasitikėjimą karinėje srityje. "Per 25 metus mes sukūrėme puikiai išvystytą susitarimų sistemą, kuri garantavo dviejų priešiškų valstybių sambūvį", - pažymėjo D.Rumsfeldas ir pridūrė, kad "tokios sutarčių su kitomis valstybėmis sistemos" JAV neturi.

Jis paragino "rengti (Rusijos ir JAV) kontrolės, monitoringo, abipusių konsultacijų" sistemą karinėje srityje. "Tačiau aš suvokiu, jog to neįmanoma padaryti per 5 ar 10 metų", - prisipažino Pentagono vadovas.