„Nors dirbame tik metus, šį mėnesį jau užfiksavome klientų rekordą – per dieną nuplovėme apie 200 mašinų”, – džiaugėsi moderniausios Baltijos šalyse plovyklos „Tyra” direktoriaus pavaduotojas Paulius Linčius.

Tačiau maždaug pusei vairuotojų plovyklų paslaugos vis dar – per brangios. Tyrimų bendrovės „TNS Gallup” atliktos apklausos duomenimis, net 51 procentas apklaustųjų nesinaudoja plovyklų paslaugomis ir automobilius plauna patys.

Vis dėlto labai rekomenduojama po žiemos bent kartą apsilankyti plovykloje. Mat per žiemą įvairiose mašinos ertmėse, ant važiuoklės, dugno lieka druskos ir purvo sankaupų, kurios skatina koroziją, o šias vietas pasiekti ir išvalyti plaunant rankomis beveik neįmanoma.

Tuo tarpu plovyklose, kuriose naudojami specialūs chemikalai, aukšto slėgio (80–100 barų) vandens srovė, gerokai kokybiškiau nuplaunamas dugnas, posparniai, kitos automobilio ertmės.

Po žiemos nuplovus automobilį plovykloje, šiltuoju metų laiku galima bandyti išsiversti tik su kibiru, šampūnu ir kempine.

Automobilį plaunant rankomis, reikia negailėti vandens ir nesitikėti, kad užteks vieno ar dviejų kibirų. Nuo kempinės ar šepečio į kibirą prikrinta daug purvo, tad vėl patekusios ant kempinės mažos jo dalelės braižo automobilio dažus. Galima palyginti – plovykloje vienam automobiliui nuplauti sunaudojama 200–250 litrų vandens.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)