Tyrimas vyko dešimt metų ir jame dalyvavo 38 tūkst. moterų, o tyrimo pabaigoje 235 moterims nustatyta makuliarinė degeneracija. Visus dešimt metų moterys aprašydavo tai, ką valgydavo. Tos, kurios reguliariai valgydavo žuvį ar jūros gėrybes, 42 proc. rečiau kentėjo nuo prastėjančios regos.

Jūros gėrybėse – kalmaruose, krevetėse, jūrinėje žuvyje, krabuose, aštuonkojuose ir įvairiuose jūros augaluose – gausu omega-3 riebalinių rūgščių, kurios padeda išvengti akies tinklainės nykimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją