Tačiau ar tikrai J. Šimėnas nekaltas ir nepasinaudojo savo tarnybine padėtimi, mėgindamas "nelegaliai prastumti" daugumos Seimo narių nesankcionuotą pataisą, turės atsakyti parlamento etikos sargai.

Trečiadienį rengiamame posėdyje jie narstys detektyvą dėl to, kaip Atsinaujinančių išteklių įstatymo projekte atsirado parlamentarų daugumos nepatvirtinta nuostata, kuri iš esmės keičia 13-ąjį šio įstatymo straipsnį.

Svarstant šį straipsnį Seime buvo pritarta nuostatai, kad iki 2020 m. hidroelektrinių, prijungtų prie elektros tinklų, suminė įrengtoji galia turi būti padidinta "iki 141 megavato (MW), suteikiant pirmenybę nepatvankinėms technologijoms".

Tačiau praėjusią savaitę Seimą pasiekė projektas, kuriame teigiama, kad "suminė įrengtoji galia turi būti padidinta ne mažiau kaip iki 141 MW". Taigi projekte atsirado žodžiai "ne mažiau kaip".

Nors, pasak J. Šimėno, "įvyko apmaudi techninė klaida", Seimo Etikos ir procedūrų komisija iš gamtosaugininkų gavo tam tikros informacijos apie tai, kad J. Šimėnas galėjo būti suinteresuotas įtraukti į įstatymą Seimo narių nepatvirtintą nuostatą.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininko Algimanto Salamakino teigimu, jau šiandien komisija turėtų aiškintis, kaip trys žodžiai netikėtai atsirado įstatyme.