„Nėra nė vienos pastabos, kuria būtų pritarta projektui, yra visos pastabos į vienus vartus, tiek iš Vyriausybės, tiek Aukščiausiojo Teismo, tiek iš Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos, tiek iš Teisės instituto, Mykolo Riomerio universiteto“, - sakė Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas Julius Sabatauskas. Anot jo, pagal tokias išvadas komitetas galės formuluoti tik vieną išvadą – nepritarti P. Gražulio įstatymo projektui.

Seimas po pateikimo yra pritaręs P.Gražulio inicijuotoms Administracinių teisės pažeidimų kodekso pataisų projektui, kuriuo numatoma "už viešą homoseksualių santykių propagavimą" bausti nuo 2 tūkst. iki 10 tūkst. litų bauda. Dėl įstatymo projekto priėmimo dar nebalsuota.

Sausį šį projektą yra pasmerkęs ir Europos Parlamentas, kuris tiesiogiai paragino Lietuvos Seimą nepriimti įstatymo, numatančio baudas už homoseksualių santykių propagavimą, o prezidentei siūlė jį vetuoti, jei bus priimtas.

"Europos Parlamentas ragina Seimą nepritarti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimų projektui; (...) ragina prezidentę vetuoti Administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimus, jei jie būtų priimti", - rašoma Europos Parlamento rezoliucijoje.

Įstatymo projektą sukritikavo Vyriausybė ir prezidentė, tarptautinės organizacijos. Kritikai teigia, kad taip diskriminuojamos seksualinės mažumos, gali būti apribota jų teisė reikšti savo nuomonę.
2009 metų rugsėjį europarlamentarai rezoliucija paragino Lietuvą persvarstyti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamos viešosios informacijos įstatymą, draudusį skleisti informaciją vaikams, kuria "propaguojami" homoseksualūs, biseksualūs ar poligaminiai santykiai. Vėliau Lietuvos Seimas šias nuostatas iš įstatymo išbraukė, dar prieš joms įsigaliojant.