Jaučiuosi puikiai. Rytoj būtinai suvalgysiu, ką sugalvojau. Puiki diena – daug energijos, greita mąstysena. Atrodo, kad šiomis dienomis drausmė buvo tarsi kariuomenėje – ištvermė, valia, jokių nuolaidžiavimų.

Pusryčiai

Litras žaliojo kokteilio – du bananai, 200 g. braškių, sauja špinatų, stiklinė vandens. Kokteilis buvo ne toks saldus, kaip su obuolių sultimis, netgi rūgštokas, bet skanus, išgėriau su malonumu.

Antri pusryčiai250 g vynuogių, du bananai.

Pietūs

Du obuoliai ir trys bananai. Pietavau greičiau todėl, kad reikia, o ne todėl, kad būčiau išalkusi.

Energijos daug, jaučiuosi gerai, rami. Vėl skanūs bananai, tiesa, ne tiek, kad atsisakyčiau termiškai apdoroto maisto. Nekantriai laukiu rytojaus. Tai nereiškia, kad nuspaudusi žadintuvą strimgalviais pulsiu į virtuvę. Priešingai – maksimaliai stengsiuosi valdytis, dieną maitinsiuosi žaliai, o vakare... taurė raudono vyno, sūris ir krevetės.

Iki moterų maratono (10 km) liko savaitė. Iki jo per daug nenoriu keisti raciono, stengsiuosi 90 – 100 proc. maitintis žaliai.

Pernai bėgau pirmą kartą. Treniravausi tris kartus per savaitę, apie žaliavalgystę tada nė kalbos nebuvo. Ryte prieš maratoną sukirtau pusryčius iš trijų kiaušinių, riekelės duonos ir dar kažko sunkiai virškinamo. Bet ir po kelių valandų skrandis tebebuvo pilnas.

Per 10 kilometrų trasą teko tris kartus sustoti, nes diegė šoną. Atbėgau per valandą ir 10 minučių. Ne per geriausias rezultatas, bet pirmam kartui neblogai.

Šiais metais jaučiuosi daug tvirtesnė ir ištvermingesnė. Treniravausi šešis kartus per savaitę ir atradau žaliavalgystę, kuri, neabejoju, duoda naudos.

Pavakariams – du bananai. Kaip ir pietus, suvalgiau automatiškai, kad užpildyčiau skrandį ir išlaikyčiau reikiamą energijos lygį. Vėliau suvalgiau 10 – 15 datulių.

Vakarienė

Vakare per daug neišalkau, bet norėjosi ko nors nesaldaus, ne vaisių. Pasidariau mėgstamos sriubos iš morkų sulčių, su avokadu, špinatais, salierais, svogūno laiškais ir daigintais sėmenimis. Sukirtusi litrą sriubos soti ir patenkinta rašau paskutines eilutes apie savo eksperimentą.

Baigiantis eksperimentui esu tikra dėl vieno dalyko – su žaliavalgyste nesiskiriu, jos nemetu, laikysiuosi ir toliau su nedideliais pakeitimais.

Laukite tęsinio...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)