Sulaukus 23 metų medikai aktorei nustatė negailestingą diagnozę: „I tipo diabetas“. H. Berry pripažįsta, kad jos liga tapo išsigelbėjimu.

Visų pirma, ji pradėjo tausoti savo sveikatą, antra, atsisakė žalingų įpročių – cigaretes ir alkoholį išbraukė iš savo gyvenimo, trečia, jai niekada nekilo problemų dėl viršsvorio, ji niekada nekamavo savęs dietomis ir nesikankino sporto salėse. Gydytojas skyrė jai mitybos režimą, kurio būtina laikytis sergant tokia liga, o aktorė šios mitybos sistemos tiksliai laikosi iki šiol.

Diabetu sergantiems pacientams rekomenduojama dieta, kurios kaloringumas yra saikingai sumažintas lengvai įsisavinamų angliavandenių ir gyvulinės kilmės riebalų sąskaita. Terminio apdorojimo metodai yra nesvarbūs. Maitinimosi režimas – 5-6 kartus per dieną su tolygiu angliavandenių paskirstymu. Svarbiausia – kad prieš valgant susišvirkšto insulino dozė atitiktų gliukozės kiekio padidėjimą kraujyje, kuris įvyksta pavalgius. Kategoriškai draudžiami saldieji gėrimai (limonadas, saldinta arbata, vaisių sultys, alkoholis...) bei saldumynai.

44 metų aktorė praktiškai nepasikeitė nuo to laiko, kai sublizgėjo šnipų sagoje apie agentą 007 - 2002 metais kartu su Pierce‘u Brosnanu ji vaidino filme „Mirti kitą dieną“.

„Liga išmokė mane tausoti sveikatą ir suteikė galimybę išsaugoti figūrą. Būti liekna yra paprasta iš gyvenimo išbraukus saldumynus ir kepinius, cukrų, druską, alkoholį. Man to atsisakyti nebuvo lengva, netgi suprantant, kad kalbama ne apie mano figūrą, o apie sveikatą. Būnant 23 metų sužinoti, kad sergi... Tai skamba sunkiai įtikinamai.

Aš tiesiog tuo nepatikėjau, o vėliau, sužinojusi apie daugybę draudimų, nusprendžiau, kad galiu juos apeiti ir nieko blogo man neatsitiks. Tada nesuvokiau, kad nesilaikant gydytojų rekomendacijų kenksiu pati sau, man atrodė svarbiausia apgauti gydytoją, kad jis nesužinotu, jog aš spjoviau ant jo rekomendacijų“, - pasakojo kino žvaigždė.

Po vieno tokio vakarėlio su draugais aktorę išvežė greitosios pagalbos medikai. Reanimacijoje ji išbuvo kelias valandas, o po to mėnesį ilsėjosi klinikoje. Tačiau 23 metų garsenybės tai nieko nepamokė. Grįžusi iš ligoninės po eilinio atsipalaidavimo aktorė vėl pateko į ligoninę.

„Puikiai žinojau apie cukraus, saldumynų ir alkoholio žalą, ypač su tokia diagnoze, kaip mano. Tačiau tiesiog imti ir liautis juos vartoti aš negalėjau. Sunkiausia – įveikti save, atsikratyti savo įpročių. Netgi sergantieji vėžiu intensyvios terapijos palatoje pasislėpę parūko. Aš neįsivaizduoju savo gyvenimo be saldumynų, karštų pyragėlių, riebios ir aštrios mėsos... Ir viso to atsisakyti dėl sveikatos aš negalėjau“, - sakė aktorė.

Trečias ligos paūmėjimas įvyko tuomet, kai aktorė griebėsi butelio dėl nelaimingos meilės. Jos gyvybę vos pavyko išgelbėti ir gydytojas pasakė: „Darykite ką norite, negaliu jums nurodinėti, bet jei norite mirti jauna, pačioje karjeros viršūnėje, turite tam puikią galimybę“.

Po to H. Berry nusiramino ir nusprendė laikytis medikų rekomendacijų. Alkoholio ji atsisakė visiems laikams, tai tiesa. Dėl nelaimingos meilės ji dar ne kartą bandė pasiųsti save į Anapilį. Kartą ji buvo sunkiai išgelbėta po to, kai ji, sužinojusi apie vyro neištikimybę, bandė nusinuodyti anglies monoksidu automobilyje.

„Savęs naikinimo aistra yra mano kraujyje“, - prisipažino H. Berry, ne kartą depresiją besigydžiusi reabilitacijos klinikose. Priežastys visuomet būdavo dvi – nelaiminga meilė ir nesugebėjimas pastoti.

Interviu „Harper's Bazaar“ kino žvaigždė papasakojo apie savo kulinarines aistras ir mėgstamiausius patiekalus.

„Tiesą sakant, netikiu tais aktoriais, kurie tvirtina, kad jie yra liekni ir idealios figūros iš prigimties, kad jiems tokiai figūrai palaikyti nereikia visiškai jokių pastangų. Visi jie kažką nutyli.

Aktoriaus profesijoje be gero fizinio pasirengimo ir tinkamos dietos tiesiog neįmanoma. Pavyzdžiui, aš dietos laikausi nuo 23 metų. Viena iš priežasčių – aš diabetikė ir man tenka valgyti atsargiai. Tiesa, vis vien retkarčiais nukrypstu nuo režimo ir leidžiu sau pasiduoti mažoms silpnybėms. Pavyzdžiui, pastaruoju metu pamėgau žiūrėti TV šou „The Biggest Loser“ ir sėdint priešais televizorių kirsti doritos“, - prisipažino aktorė.

Skandalingai populiariame amerikietiškame TV realybės šou „The Biggest Loser“ dalyvauja tik storuliai, kurie aktyviai lieknėja, o nugali tas, kuriam pavyksta numesti daugiausiai kilogramų. Pats pavadinimas gali būti suprantamas dvejopai: oficialiai jis verčiamas kaip „Numetęs daugiausiai svorio“, bet antroji reikšmė yra „Didžiausiais nevykėlis“...

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)