Tęsiame skaitytojos Olesios vykdomą žaliavalgystės eksperimentą.

Pusryčiai

Du nektarinai, apelsinas, 500 g. vynuogių, kriaušė, du bananai.

Pietūs

Du bananai ir du nedideli obuoliai.

Pavakariai

Keturi apelsinai.

Nors jau antrą dieną likus 4 – 5 valandoms iki miego, nevalgau, nepasidarė lengviau keltis rytais. Priešingai – tenka sukaupti visas valios jėgas. Tiesa, raumenys pasidarė ištvermingesni, bėgiojant matosi didelis progresas.

Dar viena pozityvi diena. Energija tolygi, be svyravimų. Nuotaika ne per geriausia, šiaip – be priežasties.

Euforijos neišgyvenu, bet protas veikia gerai, dėmesį koncentruoju puikiai. Malonu, kad visa tai – be rytinio puodelio kavos, po kurio, pasibaigus kofeino poveikiui ateina metas atsiskaityti ir pasijungti išsunkta tarsi citrina.

Mąstydama, lygindama savijautą iki eksperimento (kai valgiau daug vaisių ir daržovių, bet vartojau ir duonos, žuvies bei kiaušinių) ir dabartinę būseną, negaliu nepastebėti ryškių permainų. Pasidariau ramesnė, nebeliko kofeino sukelto jaudulio, atsirado nauja "aš".

Dar neapsisprendžiau, ar tai gerai, ar blogai. Priklausomybė nuo kofeino – praeityje, nebegeriu ir žalios arbatos. Atpratau maždaug per savaitę.
Užuodusi kavos aromatą, dar pagalvodavau apie kavą, bet noras ją gerti praėjo.

Žaliavalgystė puikiai padeda atsikratyti žalingų įpročių – rūkymo, kavos, alkoholio gėrimo ir pan. Po savaitės organizmo valymo vaisiais ir daržovėmis paprasčiausiai nebesinori grįžti prie kenksmingų įpročių.

Artėjant vakarienei, stipriai išalkau – neteisingai paskaičiavau vaisių kiekį. Kaip sakoma – gyveni ir mokaisi. Bet jaučiuosi rami, mintys sukasi tik apie morkų sriubą su avokadu. Pasidarė silpna, darėsi sunkiau susikaupti, aišku – reikia valgyti.

Vakarienė

Vakarienei – minėta morkų sriuba su avokadu, su salierais, šviežiais agurkais ir daigintomis saulėgrąžomis. Buvo labai skanu, bet vis negalėjau išeiti iš virtuvės, gal todėl, kad žinojau, jog yra anakardžių, kurių negalima liesti iki penktadienio.

Et, tebūnie – tik saujelę. Na o paskui – ir antrą... Padauginau, paskui valandą buvo negera. Užtai nesinori nė duonos, nė sūrio, nė lietinių, norisi tik kuo greičiau suvirškinti riešutus ir vėl pajusti skrandyje lengvumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)