Dvidešimt antra eksperimento diena ir antra žaliavalgystės gamtoje diena.
Šiandien viskas vyko sklandžiai, be įtampos, net tada, kai supratau, kad dviem dienoms pasiėmiau per mažai vaisių. Nepaisant visos sukauptos patirties, vis dėlto nesugebėjau apskaičiuoti, ir apie antrą valandą dienos pajutau žvėrišką alkį. Tačiau šįkart norėjau tik savo mėgstamų bananų ir nieko daugiau.

Per dieną buvo suvalgyta: 4 apelsinai, 100 g vynuogių, du obuoliai ir 9 nedideli bananai. Vakarienei – didžiulė lėkštė salotų ir pusė litro obuolių bei morkų sulčių su salierais.

Visą dieną turėjau pakankamai energijos, tiesa, be valandą trukusio pasivaikščiojimo paplūdimiu nieko daugiau ir nedariau – tai man oficialus poilsis nuo aktyvaus sporto. Vietoj to aš atsipalaidavau prieš saulutę ir netyčia persikaitinau.

Pirmos mintys, aplankiusios mane saulės smūgio agonijoje: o ar žaliavalgiai turi priemonių nuo nudegimų?

Galiausiai nusigavusi iki kompiuterio nieko neradau, tik aistringus įtikinėjimus, kad žaliavalgių saulė nenudegina. Norėčiau vieną jų pasodinti nuogą toje vietoje, kur aš deginausi...

Atleiskite man už sarkazmą, bet nekenčiu fanatizmo. Visos fanatizmo apraiškos kenkia individuumui, visuomenei, mokslui ir pačiam žaliavalgių judėjimui.

Šį savaitgalį daug mąsčiau ir perskaičiau daug informacijos apie žaliavalgystę, tačiau, nepaisant visų privalumų ir didžiulės naudos sveikatai, negaliu sulaukti eksperimento pabaigos.

Per daug vargo ir kelionių metu, o keliauju aš daug ir reguliariai. Pasakysiu tik, kad daugelyje vietovių gana lengva rasti vaisių ir daržovių prekybos centruose arba turgeliuose. Tačiau kai važiuoji tik savaitgaliui apžiūrėti turistinių objektų, ir iškart atgal, vargu ar norėsis skirti dvi valandas maisto paieškoms.

Turiu pažymėti, kad žaliavalgystė nėra pigus malonumas – mano išlaidos produktams išaugo beveik du kartus. Tačiau dėl išlaidų nesijaudinu – juk investuoju į savo sveikatą.

Trumpai apibendrindama trijų savaičių rezultatus, dar kartą pabrėšiu, kad žaliavalgystė yra puikus organizmo valymo ir toksinų šalinimo būdas, padedantis sumažinti svorį ir gauti papildomos energijos. Prisipažinsiu, kad tai nelengva, dažnai reikalauja didžiulių valios pastangų, tačiau išbandyti verta.

Antra diena be riešutų, tai yra, be atliekamų riebalų, ir, man atrodo, aš jau jaučiu skirtumą. Per visą dieną nepajutau nei energijos, nei nuotaikos pokyčių. Vaisius ir salotas valgiau su malonumu ir nekantriai laukiau, kada vėl valgysiu.

Galiausiai – dienos receptas. Ir kas gi tai galėtų būti?
Žinoma, bananai! Et, sarkazmas ir vėl prasiveržia. Iš tiesų, labai skanus patiekalas, rekomenduojamas pusryčiams.

Bananų blyneliai

2 dideli bananai
1 valg. šaukštas kakavos milteliu
cinamono pagal skonį
3/4 stiklinės išmirkytų datulių
1/2 stiklinės maltų linų sėmenų

Visus produktus sutrinkite trintuvu, kol susidarys vienalytė masė, tirštesnės nei blynų tešla konsistencijos. Išdėliokite ant lėkštės, papuoškite vaisiais pagal savo skonį. Man atrodo, kad prie minkštos ir švelnios šio patiekalo konsistencijos tinka minkšti vaisiai arba uogos. Aš turėjau bananų. Pusryčiai paruošti!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)