„Netekome vieno iškiliausių lietuvių išeivijos veikėjų, daug nusipelniusio Lietuvai garsinant jos vardą ir kovojant už jos nepriklausomybę sovietų okupacijos metais“, - rašoma ambasadoriaus laiške velionio artimiesiems.

K. J. Čeginskas (1927-2011) buvo aktyvus antinacinės organizacijos Lietuvių frontas dalyvis, nacių okupuotoje Lietuvoje rengė, spausdino ir platino šios organizacijos leidžiamą laikraštį ,,Į laisvę“. 1944 m. emigravo iš šalies ir nuo 1957 m. dirbdamas „Amerikos balso“ Vokietijos tarnyboje įvairiais būdais rinko žinias iš Lietuvos ir skelbė jas pasauliui.

Vasario 6 dieną Švedijos Upsalos mieste miręs K. J. Čeginskas kartu su kitais savo bendražygiais siekė suvienyti po pasaulį išsibarsčiusius antinacinės rezistencijos dalyvius ir sutelktomis pastangomis kovoti už Lietuvos išlaisvinimą.

Gyvendamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, K. J. Čeginskas buvo Vyriausiojo Lietuvos išlaisvinimo komiteto valdybos ir Lietuvos laisvės komiteto narys.

1975-1992 m. jis dirbo Laisvosios Europos radijuje Miunchene. K. J. Čeginsko iniciatyva buvo rengiamos laidos tautinės savimonės puoselėjimo, tikinčiųjų teisių gynimo ir kitais klausimais, skaitoma Lietuvos katalikų bažnyčios kronika ir kitų pogrindžio leidinių tekstai. Svarbų vaidmenį K. J. Čeginskas atliko Atgimimo laikotarpiu informuojant pasaulį apie įvykius ir permainas Lietuvoje.

Rūpindamasis lietuvių kultūros palikimo išsaugojimu, K. J. Čeginskas buvo vienas iš Lietuvių kultūros instituto Vokietijoje steigėjų, nuolat bendradarbiavo rengiant Lietuvių enciklopediją, išeivijos periodinę ir mokslinę spaudą.

Už nuopelnus Lietuvai Kajetonas Julius Čeginskas apdovanotas Vyčio kryžiaus ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi.