2010 m. atlikto tyrimo duomenimis, akupunktūra išties padeda sumažinti karščio priepuolius per menopauzę. Kita vertus, tyrimas nerodo, kad akupunktūra apsaugo nuo šių priepuolių. Tyrėjai išanalizavo 11 klinikinių atvejų (764 pacientų). Kai kuriais atvejais akupunktūra sumažino menopauzės simptomus efektyviau nei hormonų terapija. Tiesa, tyrėjai pabrėžė, kad daugelis analizuotų tyrimų buvo nereikšmingi arba prastos kokybės.

Individualūs tyrimai rodo, kad akupunktūra padeda pagerinti menopauzės metu sutrikusio miego kokybę. Visgi prieš skiriant gydymą nuo menopauzės simptomų akupunktūra, jos naudą turėtų įrodyti išsamesni tyrimai.

Šiaip ar taip, akupunktūra gerina savijautą, o menopauzę išgyvenančioms moterims siūloma subalansuoti mitybą, reguliariai mankštintis ir išsimiegoti. Jei nusprendėte gydyti menopauzės simptomus akupunktūra, iš pradžių pasitarkite su savo šeimos gydytoju.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją