Taigi, jei...

Nuo dulkių ar ilgo sėdėjimo prie kompiuterio sudirgo akys?

Šaukštelį ramunėlių užplikykite stikline vandens. Po 10 min. perkoškite. Ištrauką dar sykį užvirinkite ir palikite atvėsti. Suvilgykite marlės tamponėlį šiltu nuoviru ir braukite juo nuo išorinio akies kampučio vidinio link. Taip plaukite 4-5 kartus vis kitu steriliu tamponėliu.

Peršti gerklę?

2 šaukštelius miškinių sidabražolių ir piliarožės šaknų įberkite į puodelį verdančio vandens. 10 min. pavirinkite ir perkoškite. Šilta ištrauka skalaukite gerklę kelis kartus per dieną.

Vargina kosulys?

2 šaukštelius siauralapių gysločių lapų užpilkite 1/4 l verdančio vandens. Po 10 min. perkoškite. Gerkite pasaldinę medumi 2-3 kartus per dieną ne trumpiau nei 2-3 savaites.

Nuolat kemšasi odos poros?

2 šaukštelius našlaičių žolės užplikykite 1/4 l verdančio vandens. Po 10 min. ištrauką perkoškite. Kasdien išgerkite po 3 puodelius.

Dėl nuolatinio streso „daužosi" širdis?

20 g gervuogių lapų sumaišykite su 10 g valerijonų šaknų, tokiu pat kiekiu melisų ir pipirmėčių. Šaukštą mišinio užplikykite puodeliu vandens, po 15 min. perkoškite. Gerkite ryte ir vakare.

Organizme kaupiasi skysčiai?

10 g beržų lapų sumaišykite su tokiu pat kiekiu dilgėlių lapų, erškėtuogių ir rykštenių žolės. 2 kupinus šaukštelius mišinio užplikykite 1/4 l vandens ir 10 min. palaikykite, kad ištrauktų. Perkošus gerkite ryte ir vakare.

Vargina aukšta temperatūra?

Sumaišykite po 20 g anyžių sėklų, liepų ir šeivamedžių žiedų, rozmarinų ir šaukštą smulkintos gluosnio žievės. Šaukštą mišinio užplikykite stikline verdančio vandens ir 15 min. palaikykite. Po puodelį šiltos arbatos gerkite 3 kartus per dieną.

Sergate reumatu?

30 g gelsvių sumaišykite su tokiu pat kiekiu beržų bei dilgėlių lapų, varpučių šaknų ir 50 g rykštenių. 4 šaukštus vaistažolių mišinio užplikykite 1,5l verdančio vandens. Po 15 min. ištrauka perkoškite. Paruoštą arbatos kiekį gurkšnokite per dieną. Vartoti ne trumpiau kaip 3 savaites.

Vargina didelis kraujospūdis?

Sumaišykite 20 g valerijonų šaknų, ramunėlių ir po 10 g levandų bei rozmarinų. Šaukštą vaistažolių mišinio užplikykite puodeliu verdančio vandens. Po 15 min. perkoškite. Po puodelį arbatos gerkite dusyk per dieną.