Balsavimo rezultatus per apkaltos posėdį paskelbė posėdžiui pirmininkaujantis Vytautas Greičius. Jis čia pat perskaitė ir protokolą, kuriuo paskelbė, jog:

"Nuo 2004 m. balandžio 6 d. Seimo sprendimu R. Paksas pašalintas iš Prezidento pareigų". Nuo šio protokolo paskelbimo akimirkos R. Paksas neteko Prezidento posto.

Už pirmąjį kaltinimą, kad Prezidentas R. Paksas neteisėtai kaip atlygį suteikė Lietuvos pilietybę Jurijui Borisovui, pripažindami, kad už tai R. Paksas turi būti pašalintas iš pareigų, balsavo 86 Seimo nariai, prieš balsavo 17 parlamentarų. Iš viso šiuo atveju buvo išduota 115 balsavimo biuletenių, iš jų urnoje buvo rasta 114 biuletenių. Iš jų galiojantys - 103, negaliojančių - 11.

Už antrąjį kaltinimą, kad Prezidentas R. Paksas sąmoningai leido suprasti J. Borisovui, kad dėl jo teisėsaugos institucijos atlieka tyrimą ir vykdo jo pokalbių telefonu kontrolę, pripažindami, kad už tai R. Paksas turi būti pašalintas iš pareigų, balsavo 86 Seimo nariai, prieš balsavo 18 parlamentarų. Iš viso šiuo atveju buvo išduota 115 biuletenių, rasta 114, iš jų galiojančių - 104, negaliojančių - 10.

Už trečiąjį kaltinimą, kad Prezidentas R. Paksas, siekdamas įgyvendinti jam artimų privačių asmenų turtinius interesus, naudodamasis savo statusu, davė nurodymus savo patarėjui Visvaldui Račkauskui paveikti bei pats darė įtaką "Žemaitijos kelių" vadovų ir akcininkų sprendimams dėl akcijų perleidimo sau artimiems asmenims, pripažindami, kad ir už tai R. Paksas turi būti pašalintas iš pareigų, balsavo 89 Seimo nariai, prieš balsavo 14 parlamentarų. Iš viso šiuo atveju buvo išduota 115 biuletenių, urnoje rasta taip pat 115, iš jų galiojantys - 103 biuleteniai, negaliojančių - 12.

Taigi iš viso balsavime dalyvavo 115 parlamentarų iš Seime esančių 137 narių.

Dalis parlamentarų, daugiausia liberaldemokratai, balsavime nedalyvavo, taip išreikšdami nepritarimą Seime vykusiam apkaltos Prezidentui procesui.

R. Paksas būtų atstatydintas ir tuo atveju, jei bent vienas iš trijų kaltinimų būtų patvirtintas ir jei bent už vieną balsuotų ne mažiau nei 85 parlamentarai.

R. Paksas buvo pašalintas per pirmąjį Europoje apkaltos Prezidentui procesą. Tai trečiasis kartas beveik 48-erių metų politiko karjeroje, kai jis priverstas palikti postą - šiuo atveju patį aukščiausią Lietuvos valdžios postą.

Antradienį 16 valandą 22 minutės Seimui paskelbus oficialius balsavimo rezultatus dėl Prezidento Rolando Pakso atstatydinimo, buvo nuleista Prezidento R. Pakso vėliava, plazdėjusi virš Prezidentūros rūmų nuo 2003 metų vasario 26 d., t.y., nuo R. Pakso inauguracijos dienos.

Tačiau be vėliavos Prezidentūros rūmai bus neilgai. Prezidento vėliava bus pakelta tuoj pat, kai Seimas priims sprendimą dėl laikinojo Prezidento. Pagal Lietuvos Konstituciją atstatydinus Prezidentą jo pareigas laikinai iki naujo valstybės vadovo išrinkimo eina Seimo Pirmininkas.