"Crocs" kompanijai, gaminančiai populiarų ryškių spalvų apavą, teks sumokėti beveik ketvirčio milijono dolerių baudą, nes jos naudoti reklaminiai teiginiai, kad kroksai turi antimikrobinių savybių, pasirodė nepatvirtinti.

JAV aplinkosaugos agentūra (EPA) šios šalies Kolorado valstijoje įsikūrusiai kompanijai pranešė skyrusi 230 tūkst. dolerių (beveik 600 tūkst. litų baudą), pranešė "TreeHugger". Pareigūnų teigimu, "Crocs" sutiko sumokėti ir pašalinti atitinkamą informaciją nuo apavo etikečių, iš interneto tinklalapio bei reklamų.

"EPA imsis veiksmų, kad apsaugotų visuomenę nuo bendrovių, skelbiančių nepatvirtintus visuomenės sveikatos teiginius. Kol tokie produktai neregistruoti EPA, vartotojai neturi jokios arba beveik jokios informacijos, ar tokie teiginiai yra tiesa", - sakė Jimas Martinas, EPA regiono administratorius Denveryje.

EPA analizavo keletą rūšių "Crocs" siūlomo apavo. Anot pareigūnų, bendrovė su jais visiškai bendradarbiavo.

Tačiau EPA atstovai teigia, kad šis atvejis - didesnės problemos ženklas, nes panašius teiginius apie savo produkciją pamėgo skelbti vis daugiau ir daugiau gamintojų.

Kroksais prekiaujama visame pasaulyje, taip pat - ir Lietuvoje. Ryškiaspalviai batai pristatomi kaip patogūs ir lengvi, dėl savo konstrukcijos masažuojantys pėdas ir stimuliuojantys kraujotaką bei "pagaminti iš antimikrobinės "Croslite" medžiagos".