„Pomidorų sriuba tikriausiai pati mėgstamiausia Jungtinėse Amerikos Valstijose, todėl nieko keisto, kad ji valgoma ir švenčių metu“, – sako „Mambopizza“ gamybos vadovas Raimondas Igliukas.

Trintų pomidorų sriubai (6 porcijos) reikės:
70 g svogūnų;
50 g salierų stiebų;
30 g porų;
30 ml sliejaus;
30 ml padažo „Worchester“
500 g trintų pomidorų;
300 ml vandens;
700 ml bešamelio padažo;
20 ml česnakinio aliejaus;
60 g kieto sūrio;
40 g sultinio;
30 ml acto
juodųjų pipirų, cukraus.

Bešamelio padažui reikės: 40 g miltų, 40 g sviesto, 600 ml pieno, druskos, aliejaus, juodųjų pipirų, muškato.

Padažo gaminimas: puode užverdamas pienas, o keptuvėje tirpinamas sviestas ir kepinami miltai su prieskoniais. Užvirus pienui, reikia supilti jį į kepintus miltus ir ant silpnos ugnies maišyti, kol padažas sutirštės.

Gaminame sriubą: įkaitiname puode su aliejumi kepinami smulkiai pjaustyti svogūnai, salierų stiebai ir porai. Apkepus daržovėms, pilamas padažas „Worchester“ ir actas. Daržovės troškinamos ant silpnos ugnies 10-15 minučių.

Supilami trinti pomidorai ir pakaitinama maišant kelias minutes. Pilamas vanduo ir sriuba verdama, kol daržovės suminkštėja. Vėliau sudedamas sultinys, prieskoniai, įpilama česnakinio aliejaus ir užverdama.

Verdant, komponentus reikia sutrinti iki vientisumo. Baigus virti, sriubą sumaišyti su bešamelio padažu. Patiekiant pagardinti tarkuotu sūriu, virtais makaronais arba skrudintos baltos duonos gabaliukais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją