Tešlai reikia: 175 g miltų, ¼ šaukštelio kepimo miltelių, žiupsnelio druskos, 125 g atšaldyto kubeliais pjaustyto sviesto, 1 kiaušinio trynio.

Įdarui reikia: 50 g sviesto, 1 smulkiai pjaustyto svogūno, 250 g špinatų, ¼ šaukštelio muškato, 250 g maskarponės, 50 g tarkuoto parmezano sūrio, 1 kiaušinio ir dar 2 trynių, druskos ir šiek tiek pipirų.

1. Dubenyje sumaišykite sijotus miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos. Padarykite duobutę centre ir į ją sudėkite sviestą bei kiaušinio trynį. Išminkykite pirštais.

2. Iškočiokite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus, kad išeitų apskritimas. Jį perkelkite į 23 cm skersmens kepimo formą nuimamomis sienelėmis. Prispauskite tešlą prie dugno ir sienelių, kad viduryje būtų nedidelis įdubimas (į jį sukrėsime įdarą) 30 min. tešlą palaikykite šaldytuve.

3. Paruoškite įdarą: keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną (5 min). Sudėkite špinatus, pabarstykite muškatu, druska ir pipirais. Išmaišykite, sudėkite į dubenėlį ir leiskite atvėsti.

4. Formą su tešla išklokite kepimo popieriumi ir pripilkite džiovintų pupelių. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Ištraukite iš orkaitės, išimkite popierių su pupelėmis. Sumažinkite orkaitės temperatūrą iki 160 laipsnių.

5. Kol orkaitė vėsta, dideliame dubenyje išplakite maskarponę, parmezaną, kiaušinį ir trynius. Įmaišykite špinatus, pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir sudėkite ant tešlos. Kepkite orkaitėje 30 min. Jei atrodo, kad tešla per smarkiai skrunda, pridenkite folija.

6. Leiskite 10-15 min. atvėsti ir patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją