Tyrimo rezultatai publikuoti leidinyje „The Journal of Neuroscience“. Taigi, veikiami streso žmonės priversti valgyti daugiau nei to reikalauja organizmas – taip siekiama kaip nors sukontroliuoti agresiją.

Eksperimento metu grupė pelių kelias savaites buvo maitinama 25 proc. sumažintu paros racionu. Graužikų svoriui sumažėjus 10-15 proc., jiems garsu buvo sukeltas nestiprus stresas. Tyrimais nustatyta: aukšta kortizolio koncentracija jų organizme išliko kur kas ilgiau nei organizmuosepelių, kurios buvo maitinamos normaliai. Grįžus prie normalaus maitinimo, graužikai vartojo daugiau maisto nei paprastai, o apetitą stimuliuojančių hormonų kiekis net užkrimtus kaloringų produktų likdavo aukštesnis už normalų.

Realiomis sąlygomis tai reikštų, kad bet kuri dieta, o ypač griežta, skatina nervinius protrūkius ir depresijas. Todėl, norint kontroliuoti savo svorį, tiesiog stenkitės maitintis teisingai ir nebandykite savo organizmo atsparumo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją