Kava

Dėl kavos padidėja hormono kortizolio lygis – tai viena pagrindinių spuogų atsiradimo brandžiame amžiuje priežasčių. Pavojingiausia saldi kava nepavalgius – ji gali sukelti net ne vieno spuogo pasirodymą, o rimtą uždegiminį odos procesą. Į kavą kiekvienas organizmas reaguoja individualiai, todėl mes visada turime žinoti savo leistiną dozę.

Miltiniai ir saldūs produktai

Saldainiai, šokoladas, sausainiai, tortai, cukrus, ledai ir traškučiai – spuogų kaltininkai. Kai tik organizmas nustoja gauti būtiną vitaminų ir mikroorganizmų kiekį, oda signalizuoja jums nenatūraliu atspalviu, sausumu ir spuogais. Vargu ar pavyks atsisakyti visų pagundų, todėl ieškokite kompromisų – pakeiskite kenksmingus gėrimus vandeniu ir arbata, o saldumynus – medumi ir džiovintais vaisiais.

Pieno produktai

Galima vartoti kefyrą, pieną ir varškę bet kokiais kiekiais, o štai ledų ir sūrio kiekius reikia apriboti. Šiuose produktuose yra steroidų ir progesterono, suaktyvinančių riebalų liaukų veiklą. Galima vartoti gyvą jogurtą – jis gerina medžiagų apykaitą.

Riebalai

Deja, nėra nieko blogiau už keptus ir riebius produktus. Jei negalite be jų gyventi, pabandykite gyvulinius riebalus pakeisti augaliniais. Augalinis aliejus naudingas su vitaminu A, kurio gausu morkose, špinatuose, saldžiosiose bulvėse, tamsiai žaliose ir tamsiai oranžinėse daržovėse. Jau po kelių dienų šių produktų vartojimo galima pastebėti, kaip oda atjaunėja, o uždegiminių procesų mažėja.

Riešutai

Skanūs, traškūs, kepinti riešutėliai skatina spuogų susidarymą, visgi tik tuo atveju, jei jų valgote per daug. Nedideliais kiekiais kremtami riešutai  - netgi labai naudingi!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją